Je kan wat gemalen kaas over de gratin dauphinois strooien en op het einde laten gratineren maar ik doe dit niet. Er ontstaat zonder de kaas al een mooi korstje en deze aardappelbereiding is op zich rijkelijk genoeg.

Voor 2 à 3 personen:
1 kg bloemige aardappelen
1 geperst teentje knoflook of 2 cm lookpasta
250 ml room
250 ml volle melk
peper, zout, nootmuskaat
boter

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 2 à 3 mm. Bij wijze van spreken moet je er kunnen doorzien. Smeer een vuurvaste ovenschotel in met boter, en schik hier de schijfjes aardappel dakpansgewijs in, meng de melk met de room en look, voeg een theelepeltje zout toe en kruid (royaal) met peper en nootmuskaat en giet dit mengsel over de aardappelen, zodat ze juist onder staan. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak de aardappelen in een oven van 180 graden in één uur af. Verwijder het aluminiumfolie de laatste 10 minuten om wat te kleuren.

Tip!
Je kan de gratin dauphinois een nachtje laten rusten in de koelkast en de volgende dag met een uitsteekring porties uitsteken en nadien opwarmen in de oven.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!