Dit gerecht lukt met eender welke pasta, maar spaghetti zou ik niet aanraden. Ik heb tagliatelli gebruikt. Maar farfalle, conchiglie of eventueel penne lenen zich beter.

– 20 cl room
– 300 g pasta
– 250 g zalmfilet
– stukje van een visbouillonblokje
– eetlepel gehakte peterselie
– enkele blaadjes verse basilicum
1 geconcasseerde tomaat
– snuifje tijm
– snuifje marjolein
– 2 sjalotten
– boter
– olijfolie
– zout
– peper van de molen

Snijd de zalm in blokjes en kruid met de tijm, marjolein, peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe. Meng voorzichtig door mekaar. Laat dit even staan.
Snipper de sjalot, snijd de tomaat in blokjes (eerst pellen) en hak de peterselie.
Zet een grote kookpot op het vuur met ruim wat water, voeg wat zout toe. Eens het water aan de kook, doe er dan de pasta in. Kook ‘al dente’.
Ondertussen stoof je de sjalot aan in een pan met wat boter, bevochtig dit met de room, voeg de blokjes zalm toe, verkruimel er wat van het visbouillonblokje over (dit is ca 1/4 van het blokje of ongeveer 4 g). Laat dit zachtjes pruttelen tot de zalm gaar is, doe de peterselie er bij, scheur er wat basilicumblaadjes over, doe de blokjes tomaat erbij, proef en kruid eventueel met wat peper en zout.
Giet de pasta af en meng dit voorzichtig met de saus. Dit kan je eventueel doen in de kookpot waar je de pasta in bereid hebt. Serveer op bord of pastaschaal.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!