Inspiratie voor eenvoudige en snelle recepten hebben we door de jaren heen zelf op onze website gepost. Hierbij gaan we altijd uit van recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Je hoeft geen chef-kok te zijn om deze recepten te volgen. Maar ook wij hebben af en toe nood aan nieuwe inspiratie. Die inspiratie doen we regelmatig op door een maaltijdbox te bestellen bij HelloFresh. De ingrediënten zijn vers en ook hier is de bereiding klaar en duidelijk uitgelegd en wordt deze ook gevisualiseerd door handige foto’s. Bovendien zijn de recepten origineel en komen er al eens andere gerechten op tafel dan we gewoon zijn. HelloFresh ontwikkelde recent een nieuwe tool om zelf aan de slag te gaan met recepten. De Recepten Matchmaker HelloFresh zag het levenslicht en brengt jou en mij op nieuwe en betaalbare ideeën.

Hoe ga je te werk?

Klik op Recepten Matchmaker en vind jouw ideale recept. Druk op een hoofdingrediënt naar keuze (vlees, vis, pasta, kip,…) kies vervolgens op de suggestie voor een lichte, avontuurlijke, stevige, makkelijke of kindvriendelijke versie. Daarna kies je vervolgens op eiwitrijke, vezelrijke of vegetarische variant. En voila, je recept staat klaar! Ik ga voor de avontuurlijke, vezelrijke pasta en krijg het volgende recept.

 • Romige spaghetti integrale met makreel

Romige spaghetti integrale met makreel

 Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 rode ui
 • 1 courgette
 • 6 blaadjes verse basilicum
 • 160 g gerookte makreel
 • 1,5 knoflookteentje
 • 2 tomaten
 • 4 takjes citroentijm
 • ¾ de blik tomatenpuree
 • Room
 • 180 g spaghetti

Bereidingswijze

 1. Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.
 2. Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.
 3. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
 4. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 tot 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
 5. Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 à 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.
 6. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met basilicum.

Onze ervaring met de Recepten Matchmaker

Deze tool is eenvoudig in gebruik en geeft inspiratie voor originele en kwaliteitsvolle gerechten. Door het gebruik van de tool worden de recepten gepersonaliseerd naar jouw smaak en behoeften. De uiteindelijke recepten zijn makkelijk te bereiden en vergen weinig ingrediënten. Ingewikkelde bereidingen zijn er niet. En dat vinden we toch een voordeel na een lange werkdag. In no time heb je een lekker gerechtje met verse ingrediënten op tafel. Heb je verder nog nood aan inspiratie? Kijk voor meer pastagerechten!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!