Restaurant Orange

Een blog onderhouden vraagt heel veel tijd en inzet. Als deze inzet dan beloond wordt door een etentje zo nu en dan, ben ik heel gelukkig! Zo worden we op een doordeweekse dinsdagavond uitgenodigd om Restaurant Orange te reviewen. Onze angst er niet tijdig te geraken, wegens in de buurt van Zaventem (Nossegem), blijkt ongegrond. We rijden vlot door en parkeren achteraan de zaak op de private parking. Niets zo eenvoudig.

Geschiedenis Restaurant Orange

De focus ligt vanaf het prille begin bij de gastronomie. Chef Roland Debuyst en zijn echtgenote rijgen de prijzen aaneen: 1er Chef de Belgique – Prix Prosper Montagné (1995), Bocuse d’Argent (1997), Delta d’Or (1998), Grand de demain Gault & Millau (2000) en een Michelinster (2002). Toen nog onder de naam L’Orangeraie. Na tien jaar besluiten de chef en zijn echtgenote het roer om te gooien naar een brasserie met een evenwichtige kaart op basis van de seizoenen. Chef Debuyst krijgt bijval van Chef Christophe Chanson, wat Roland de kans biedt zich op andere projecten te richten. De kaart brengt klassieke brasseriekeuken met verschillende vlees- en visgerechten, garnaalkroketten en twee menu’s. Dankzij de recente aanschaf van een Josper (gesloten oven op houtskool) krijgen de vleesgerechten nog meer smaak en aroma!

Drie projecten

Debuyst is workaholic en duizendpoot. Hij is tevens chef bij Mariadal in Zaventem en opent weldra BeBurger (in de oude Stockmansmolen te Zaventem), een restaurant dat zich uitsluitend op gastronomische hamburgers richt. Opening is voorzien eind november 2015.
Daarnaast opent hij in 2016, samen met Gaetan Colin (Jaloa), de brasserie van Hotel Barsey aan de prestigieuze Louisalaan te Brussel.

Restaurant Orange

Onze restaurantbeleving

Opvallend, zoals de naam al doet vermoeden, is het oranje kleurtje dat de boventoon voert. Dit concept oogt eigentijds en wordt doorgetrokken tot in de toiletten. Deze brasseriekeuken kan ons zeker bekoren. De ontvangst door echtgenote Ayse is hartelijk. Je kan je keuze maken uit 2 menu’s: Menu Orange aan € 37,20 (€ 50,00 wijnen inclusief, € 57,90 van aperitief tot koffie) of Marktmenu aan € 21,50 (2-gangen) of € 26,50 (3-gangen). Voor wijn: € 12,50/50 cl.

Wij maken de keuze à la carte. Kalfszwezeriken is immers mijn lievelingsgerecht. Dat kan ik hoegenaamd niet laten passeren. Als voorgerecht neem ik Yakitori van ‘Nobashi’ garnaal en cappuccino van schaaldieren. Mijn tafelgenote kiest voor de krokante ravioli met gerookt spek en ricotta, bruine jus met zachte look. We krijgen onverwacht de kans ook het gebakken eekhoorntjesbrood met peterselie, look en Paletta ham, spiegelei en korstjes te proeven. Eén woord voor: ZALIG! Dan volgen de gelakte kalfszwezeriken op Thaïse wijze voor mij en Ierse ossenhaas met frietjes voor mijn tafelgenote. Dat hier gekookt wordt met kennis van zaken en dagverse producten is duidelijk. We sluiten af met een dame blanche en thee. Het restaurant zit goed vol en biedt in zijn volledige capaciteit plaats aan 80 gasten. Opvallend zijn de Engelstalige klanten deze avond. Gastvrouw Ayse vertelt ons dat de bedrijven in de omtrek graag een beroep doen op hun aanbod en gastvrijheid. We geven ze alvast geen ongelijk! Deze restaurantbeleving viel enorm in de smaak en kunnen we zeker aanbevelen.

Noot: ook aan de kindjes wordt gedacht met een kinderhoek met boeken en spelletjes, verzorgingskussen in het toilet en aangepast menu.

p

Restaurant Orange
Leuvensesteenweg 614
1930 Zaventem (Nossegem)
02 757 05 59
www.orangerestaurant.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!