Enige tijd geleden waren we te gast in Restaurant Ushuaya te Mechelen. Dit etablissement opende recent de deuren en geeft aan, naast traditionele gerechten, wereldkeuken op je bord te toveren. Onze nieuwsgierigheid was geprikkeld. Te meer omdat Mechelen de thuisbasis van mijn moeder is. ‘Haar’ St. Romboutskathedraal is heilig. Een nieuw restaurant ontdekken in de schaduw van diezelfde kathedraal kan dan enkel maar een meerwaarde zijn. De ontvangst is hartelijk en ongedwongen. We nemen plaats in het laatste stukje van de zaal en hebben zicht op ‘den toren’ van Mechelen.

Het restaurant is nagenoeg volzet en er heerst een gezellige drukte. Een open keuken staat in het midden van het restaurant en geeft letterlijk en figuurlijk een zicht op de kookwerkzaamheden. Deze verlopen rustig en gedisciplineerd. Verse kruiden staan uitgestald en geven vertrouwen in wat komen gaat. Ik kijk uit op een beeldscherm waarop ik kinderen zie spelen. Een troef voor koppels met kinderen is dat je de kinderen perfect kan meenemen naar je uitje. Zij worden boven geëntertaind en van eten voorzien door de babysitters van dienst. Ik neem er een kijkje en stel vast dat de ruimte zeer ruim en cosy is ingericht. Enkele kinderen zijn aan het kleuren en andere zitten voor TV.

We bestellen als voorgerecht dim sum voor de ene en lenterolletjes voor de andere. Vers en lekker!

Als hoofdgerecht kies ik kip met pikante curry. Mijn wederhelft gaat voor een traditionele steak met frietjes. De porties zijn groot en lekker. Als dessert kiezen we dame blanche. Een klassieker maar voor ons de ultieme test voor het welslagen van een diner. Deze moet immers voorzien zijn van echte chocoladesaus en dat is zonder weerga zeker het geval. Missie geslaagd dus!

Voor meer informatie:

Restaurant Ushuaya
Steenweg 32
2800 Mechelen
015 64 85 27
www.ushuaya.eu
 

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!