Meer informatie: Wok Point-Virgule Asia
Recept: Noedels met kip en groenten
- 300 g noedels
- 1 kipfilet in stukjes
- 1 wortel (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 koffielepel gember (fijngehakt)
- lichte soja saus
- ketjap
- oestersaus
- sesamolie
- sambal
- mirin (zoete rijstwijn)
- honing
- arachideolie
- kippenbouillon
- Marineer de kip met ¼ koffielepel sesamolie, 2 koffielepels lichte sojasaus, ¼ koffielepel sambal.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
- Laat afkoelen onder koud stromend water en meng er een beetje olie onder (zodoende ze niet gaan kleven).
- Kook de wortelen en de paprika 1 minuut in licht gezouten water.
- Giet af en verfris onmiddellijk onder koud water.
- Meng in en potje: ½ kopje kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 koffielepels honing, 1 koffielepel ketjap, 1 koffielepel sesamolie en een 1/2 eetlepel zoete rijstwijn.
- Doe een scheutje olie in de wok en roerbak de kip.
- Verwijder de kip en zet even opzij.
- Doe terug een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelen, paprika, gember en look.
- Voeg de kip en de noedels aan de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
- Meng er de mengeling uit punt 6 onder.