Ik kreeg de kans aan de slag te gaan met een wok van Point-Virgule uit de reeks Asia. De pan ziet er robuust en degelijk uit. Hij is vervaardigd uit carbonstaal met een superieure en harde antikleeflaag. De wok is bruikbaar op alle warmtebronnen, inclusief inductie. De pan warmt gelijkmatig op. De lange steel maakt de wok praktisch in gebruik. Om op te dienen zijn de handvaten uit roestvrijstaal een absolute meerwaarde. Super handig! Wokken doe ik graag maar de juiste wok had ik tot nog toe niet gevonden. Ofwel te log, te groot, snel aanbakken,… Met deze wok niets van dat allemaal! Qua design werkt de ; op het einde van de steel de wok perfect af!

Meer informatie: Wok Point-Virgule Asia

Recept: Noedels met kip en groenten

 

  • 300 g noedels
  • 1 kipfilet in stukjes
  • 1 wortel (in reepjes)
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 1 koffielepel gember (fijngehakt)
  • lichte soja saus
  • ketjap
  • oestersaus
  • sesamolie
  • sambal
  • mirin (zoete rijstwijn)
  • honing
  • arachideolie
  • kippenbouillon
  1. Marineer de kip met ¼ koffielepel sesamolie, 2 koffielepels lichte sojasaus, ¼ koffielepel  sambal.
  2. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
  3. Laat afkoelen onder koud stromend water en meng er een beetje olie onder (zodoende ze niet gaan kleven).
  4. Kook de wortelen en de paprika 1 minuut in licht gezouten water.
  5. Giet af en verfris onmiddellijk onder koud water.
  6. Meng in en potje: ½ kopje kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 koffielepels honing, 1 koffielepel ketjap, 1 koffielepel sesamolie en een 1/2 eetlepel zoete rijstwijn.
  7. Doe een scheutje olie in de wok en roerbak de kip.
  8. Verwijder de kip en zet even opzij.
  9. Doe terug een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelen, paprika, gember en look.
  10. Voeg de kip en de noedels aan de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
  11. Meng er de mengeling uit punt 6 onder.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!