Deze rijsttaart is gebaseerd op een recept van Bosto. Ik laat deze taart een nachtje in de koelkast staan voor ik ze serveer. Voor de zoetebekken kan je de taart bestrooien met poedersuiker. Smakelijk!
- 1,5 l volle melk
- 250 g dessertrijst
- paar druppeltjes vanille-essence.
- 200 g eetlepels suiker
- saffraan (poeder)
- 75 g goede boter
- 3 eieren
- Doe een paar druppeltjes vanille-essence bij de melk en breng aan de kook.
- Voeg de rijst al roerend toe.
- Zet een deksel op de pot en laat 40 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Roer regelmatig om!
- Als de rijstpap klaar is….
- Meng er suiker, boter en saffraan naar smaak aan toe.
- Laat de rijstpap afkoelen.
- Splits de eieren.
- Klopt de eiwitten op tot sneeuw.
- Meng de eierdooiers onder de rijstpap.
- Spatel er het opgeklopte eiwit onder.
- Doe het mengsel in een taartvorm.
- Bak de taart af in ± 40 minuten in een oven van 180°C.
- Laat afkoelen.