• 1 wortel
  • stukje knoldselsder
  • 1 ajuin
  • 20 cl rode wijn
  • 50 cl water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • koffielepel gehakte peterselie
  • snuifje tijm
  • 100 g gerookte spek
  • boter
  • ca. 1 eetlepel versnipperde dragon (blaadjes)
  • 1 koffielepel gehakte kervel
  • scheutje room (15%)
  • bruine roux
  1. Kuis en snijd de groenten in blokjes (knoldselsder, ajuin, wortel).
  2. Smelt wat boter in een potje en kleur het spek en de groenten aan.
  3. Voeg er de wijn, water, peterselie, tijm en het bouillonblokje aan toe.
  4. Laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Giet door een zeef.
  6. Kruid met peper v/d molen.
  7. Bind de saus met een beetje bruine roux tot op sausdikte.
  8. Giet er een scheutje room bij.
  9. Doe er de dragon en de kervel bij.
  10. Warm nog even goed door.

Lekker bij kip!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!