Voor 4 personen:
- 650 gr rundsstoofvlees
- 120 gr prei
- 2 ajuinen
- 2 teentjes look
- 120 gr prei
- 80 gr wortel
- 100 gr knolselder
- 20 gr bloem
- 2 dl rode wijn
- 100 gr zwarte woud ham (of spek)
- 250 gr kastanje champigons
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 20 g bloem
- koffielepel gehakte peterselie
- olijfolie, peper en zout
- 5 dl water
- 1 kippenbouillon blokje
- tijm en laurierblaadje
- Pel de look en ajuin en snijd in stukjes.
- Kuis de selder, wortel en prei snijd in stukken.
- Kruid het vlees met peper en zout en meng er de bloem onder.
- Doe een scheut olie in een pan en schroei het vlees aan.
- Voeg de ajuin en de groenten toe en laat even stoven.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat ook even stoven.
- Voeg nu de rode wijn toe laat even opkoken en maak de aanbraadsels los.
- Zet het vlees juist onder met het water.
- Voeg het kippenbouillon blokje, snuifje tijm en laurierblaadje toe.
- Laat ca. 90 minuten pruttelen onder deksel.
- Controleer soms of er nog genoeg vocht in de pot is.
- Snijd ondertussen de champignons in 4 en de ham in fijne reepjes.
- Bak de ham en de champignons even op in een scheutje olie.
- Als het vlees gaar is voeg dan de champignons en de ham toe.
- Kruid indien nodig met peper en zout.