Voor 4 personen:
  • 650 gr rundsstoofvlees
  • 120 gr prei
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 120 gr prei
  • 80 gr wortel
  • 100 gr knolselder
  • 20 gr bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 100 gr zwarte woud ham (of spek)
  • 250 gr kastanje champigons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 20 g bloem
  • koffielepel gehakte peterselie
  • olijfolie, peper en zout
  • 5 dl water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • tijm en laurierblaadje
  1. Pel de look en ajuin en snijd in stukjes.
  2. Kuis de selder, wortel en prei snijd in stukken.
  3. Kruid het vlees met peper en zout en meng er de bloem onder.
  4. Doe een scheut olie in een pan en schroei het vlees aan.
  5. Voeg de ajuin en de groenten toe en laat even stoven.
  6. Doe er de tomatenpuree bij en laat ook even stoven.
  7. Voeg nu de rode wijn toe laat even opkoken en maak de aanbraadsels los.
  8. Zet het vlees juist onder met het water.
  9. Voeg het kippenbouillon blokje, snuifje tijm en laurierblaadje toe.
  10. Laat ca. 90 minuten pruttelen onder deksel.
  11. Controleer soms of er nog genoeg vocht in de pot is.
  12. Snijd ondertussen de champignons in 4 en de ham in fijne reepjes.
  13. Bak de ham en de champignons even op in een scheutje olie.
  14. Als het vlees gaar is voeg dan de champignons en de ham toe.
  15. Kruid indien nodig met peper en zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!