Gebruik liever verse salade dan in een zakje. Je hebt tegenwoordig Flandria multicolor.
Dit zijn drie soorten salade die in één wortelkluit groeien. Ontzettend makkelijk en bijzonder lekker! De ham kan je drogen in de microgolfoven, maar hou het wel even in het oog.
Voor 2 à 3 personen
– gemengde salade (eikenblad, lollo bionda, lollo rossa…)
– 1 tomaat
– 1 paprika
– 150 g keniaboontjes
– 200 g feta
– 2 sneetjes bayonne ham
– ca 10 cl azijn
– ca 30 cl olijfolie
– 1 klein ajuintje
– ca 2 g mosterd
– peterselie
– zout en peper v/d molen
– Kuis de salade
– Pel het tomaatje en snijd in repen
– Kuis de paprika en snijd in blokjes
– Kuis de boontjes
– Kook ze in kokend gezouten water in 4 minuten tijd
– Verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water
– Snijd de feta in blokjes
– “Droog” de ham enkel minuten in de microgolfoven
– Laat afkoelen en versnipper
– Schik alles in een diep bord
voor de vinaigrette:
– Pel en versnipper de ui
– Was en hak wat peterselie fijn en droog in een handdoek
– Doe de azijn, ajuin, peterselie, mosterd in een mengkommetje en leng al roerend aan met olijfolie
– Kruid met peper en zout
– Serveer apart