Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 400 g tonijn in olie (uit blik)
- 200 g Kenia-boontjes
- 200 g verse (gemengde) salade
- 2 tomaten
- 4 eieren
- anjovis uit blik
- kappertjes
- olijven
- sap van 1 citroen
- peper en zout
Bereiding:
- Schil en kook de aardappelen gaar.
- Laat ze afkoelen.
- Kuis de boontjes en kook ze in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Giet af en laat afkoelen in ijskoud water en pel ze.
- Pel de tomaten en verwijder het vruchtvlees.
- Snijd in reepjes.
- Kuis en droog de salade.
- Meng voor de vinaigrette het citroensap met de olie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Schik nu alles in een bord of kom.
- Serveer met vinaigrette.