madeira-champignonsaus

Saus voor bij biefstuk: Madeira-champignonsaus

  • 250 g  Parijse of kastanjechampignons
  • 50 ml Madeira
  • 40 g goede boter
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1/2 koffielepel maïzena
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • 1/2 bouillonblokje (rund)
  1. Breng voor de bouillon 150ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
  2. Kuis de champignons en snijd in 4.
  3. Versnipper het lente-uitje.
  4. Doe de helft van de boter in een pan en bak de champignons goudbruin.
  5. Voeg de rest van de boter toe en bak het lente-uitje een minuutje mee.
  6. Blus de champignons met Madeira en laat eveneens een minuutje pruttelen.
  7. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe.
  8. Los de maïzena op in een beetje water.
  9. Bind er de saus mee tot sausdikte.
  10. Meng er de kruiden onder.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!