Voor 4 personen:

  • 24 scampi’s
  • 1 worteltje
  • 1  ajuin
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 200 g gepelde tomaten uit blik (in blokjes)
  • sambal oelek 1/4 koffielepel (of naar smaak)
  • droge witte wijn
  • room
  • peper en zout
  • olijfolie

    Voor de fumet:

      1. Pel en kuis de scampi’s (de schalen bijhouden).
      2. Schil het worteltje en snijd in stukken.
      3. Pel en versnipper de ajuin.
      4. Doe een scheutje olijfolie in een potje. 
      5. Kleur de helft van de ajuin, wortel en de schalen van de scampi’s aan.
      6. Strooi er een beetje paprikapoeder over en laat nog heel even bakken.
      7. Blus met een scheutje witte wijn.
      8. Zet de schalen juist onder met water.
      9. Laat 15 minuten zachtjes koken.
      10. Giet door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

      Bereiding:

      1. Giet een scheutje olijfolie in een pan.
      2. Bak de scampi’s een minuut aan elke kant.
      3. Kruid ze met zout en peper.
      4. Haal de scampi’s uit de pan en zet ze even opzij.
      5. Giet terug een scheutje olijfolie in de pan.
      6. Bak de rest van de ajuin even aan en voeg sambal toe.
      7. Voeg look toe.
      8. Giet er een goede scheut van de scampi-fumet bij.
      9. Kook even op.
      10. Voeg de gepelde tomaten toe en laat ook even opkoken.
      11. Giet een scheutje room bij.
      12. Meng de scampi’s onder de saus en warm nog even goed door.

      Lekker met frietjes

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

      U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

      Pin It on Pinterest

      Delen

      Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

      Delen

      Deel dit bericht met je vrienden!