Voor 4 personen:
- 24 scampi’s
- 1 worteltje
- 1 ajuin
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- 200 g gepelde tomaten uit blik (in blokjes)
- sambal oelek 1/4 koffielepel (of naar smaak)
- droge witte wijn
- room
- peper en zout
- olijfolie
Voor de fumet:
- Pel en kuis de scampi’s (de schalen bijhouden).
- Schil het worteltje en snijd in stukken.
- Pel en versnipper de ajuin.
- Doe een scheutje olijfolie in een potje.
- Kleur de helft van de ajuin, wortel en de schalen van de scampi’s aan.
- Strooi er een beetje paprikapoeder over en laat nog heel even bakken.
- Blus met een scheutje witte wijn.
- Zet de schalen juist onder met water.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Giet door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
Bereiding:
- Giet een scheutje olijfolie in een pan.
- Bak de scampi’s een minuut aan elke kant.
- Kruid ze met zout en peper.
- Haal de scampi’s uit de pan en zet ze even opzij.
- Giet terug een scheutje olijfolie in de pan.
- Bak de rest van de ajuin even aan en voeg sambal toe.
- Voeg look toe.
- Giet er een goede scheut van de scampi-fumet bij.
- Kook even op.
- Voeg de gepelde tomaten toe en laat ook even opkoken.
- Giet een scheutje room bij.
- Meng de scampi’s onder de saus en warm nog even goed door.
Lekker met frietjes!