Voor 2 personen:
- 500 g scampi’s
- 2 teentjes look
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 1 koffielepel “lemongrass minced” o.a. verkrijgbaar in Delhaize
- 2 pijpajuintjes (versnipperd)
- 1 koffielepel currypoeder
- blaadjes koriander naar smaak
- een blikje kokosmelk
- 2 ananasschijven in stukjes
- 3 koffielepels lichte sojasaus
- arachideolie
- handje vol gedroogde chinese champignons
- Week de champignons 60 minuten in heet water, verwijder de harde deeltjes en snijd in kleinere stukjes.
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- Doe de look, chilisaus, “lemongrass minced”, pijpajuintjes, blaadjes koriander, currypoeder in een vijzel en plet tot een “pasta”.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en bak de pasta een minuutje zonder kleuren.
- Giet er de kokosmelk en sojasaus bij.
- Breng aan de kook en voeg de scampi’s en de champignons toe.
- Laat een 5-tal minuten pruttelen.
- Bind met een klein beetje aardappelzetmeel, opgelost in water.
- Voeg de ananas toe en warm nog even goed door.
Lekker met basmatirijst !