Voor 2 personen:

  • 500 g scampi’s
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel hot chilisaus
  • 1 koffielepel “lemongrass minced” o.a. verkrijgbaar in Delhaize
  • 2 pijpajuintjes (versnipperd)
  • 1 koffielepel currypoeder
  • blaadjes koriander naar smaak
  • een blikje kokosmelk
  • 2 ananasschijven in stukjes
  • 3 koffielepels lichte sojasaus
  • arachideolie
  • handje vol gedroogde chinese champignons
  1. Week de champignons 60 minuten in heet water, verwijder de harde deeltjes en snijd in kleinere stukjes.
  2. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  3. Doe de look, chilisaus, “lemongrass minced”, pijpajuintjes, blaadjes koriander, currypoeder in een vijzel en plet tot een “pasta”.
  4. Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en bak de pasta een minuutje zonder kleuren.
  5. Giet er de kokosmelk en sojasaus bij.
  6. Breng aan de kook en voeg de scampi’s en de champignons toe.
  7. Laat een 5-tal minuten pruttelen.
  8. Bind met een klein beetje aardappelzetmeel, opgelost in water.
  9. Voeg de ananas toe en warm nog even goed door.

Lekker met basmatirijst !

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!