Voor 2 personen:

  • 500 g tijgergarnalen

 Voor de marinade:

  • 1 dl olijfolie
  • 1 chilipeper (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 1 eetlepel venkelgroen (fijngehakt)
  • 1 koffielepel verse tijm (fijngehakt)
  • 1/2 koffielepel zout
  1. Pel en kuis de garnalen.
  2. Meng al de ingrediënten voor de marinade.
  3. Giet de marinade over de garnalen.
  4. Laat een aantal uren in de koelkast marineren.

Voor de saus:

  • 5 eetlepels kwaliteits-olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 teentje look (zeer fijngesneden)
  • 60 g venkel in brunoise (kleine blokjes)
  1. Haal de garnalen uit de marinade en dep ze even af met keukenpapier.
  2. Zet een pan op het vuur en bak de garnalen in ca. 4 minuten.
  3. Voeg de olijfolie, limoensap, look en de venkel aan de scampi’s toe.
  4. Laat nog 4 minuten pruttelen op niet te hoog vuur.

Lekker met rijst of stokbrood!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!