soep met ei

Oosterse soep met ei recept

  • 1,5 liter water
  • 1 en ¼ bouillonblokje (kip)
  • 2 eieren
  • 25 g aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 koffielepel Shaoxing rijstwijn of Sake
  • ½ koffielepel suiker
  • 2 koffielepels sesamolie
  • 1 lente-uitje in ringetjes
  1. Los de bouillon op in kokend water.
  2. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
  3. Meng het opgeloste aardappelzetmeel onder de kokende bouillon.
  4. Voeg de sojasaus, Shaoxing rijstwijn en suiker toe aan de gebonden bouillon.
  5. Klop het ei goed los met een garde.
  6. Breng de bouillon tegen het kookpunt en giet het ei in een cirkel in de bouillon.
  7. “Duw” met een soeplepel het ei in stukken.
  8. Meng de sesamolie er onder.
  9. Doe de soep in kommetjes en garneer met lente-ui.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!