Voor 4 personen:

  • 350 g pasta
  • 600 g pruimtomaten
  • 250 g spekblokjes
  • 1 ajuin
  • 1 rood Spaans pepertje
  • zout
  • olijfolie
  1. Concaseer de tomaten.
  2. Pel en snijd de ajuin in dunne schijfjes
  3. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd in stukjes.
  4. Bak het spek samen met de ajuin in 10 minuten lichtbruin.
  5. Voeg de tomaten toe en laat 30 minuten onder deksel pruttelen.
  6. Giet indien nodig wat water toe en roer regelmatig om.
  7. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  8. Breng de saus op smaak met zout. Tip: niet overdrijven het spek is al zout op zich.
  9. Meng nu de saus onder de pasta.
  10. Serveer met vers geraspte parmezaan.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!