Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
jul 30, 2015
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 20 g paneermeel
- ¼ koffielepel paprikapoeder
- zout en peper
- 1 ei
- 1 versnipperde ajuin
- 500 g tomatenpassata
- 1 eetlepel HP saus of een scheutje worcestersaus
- enkele druppeltjes Tabasco chipotle of gewone tabasco
- ¼ koffielepel gedroogde oregano
- ¼ koffielepel suiker
- olijfolie
- 300 g spaghetti
- vers geraspte parmezaan
- Meng het ei, paneermeel, paprikapoeder en peper en zout onder het gehakt.
- Vorm balletjes van ca. 25 g per stuk.
- Doe een scheutje van de olie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
- Voeg er de ajuin bij en laat 5 minuten meebakken.
- Voeg er de tomatenpassata, HP saus, tabasco, oregano en suiker toe.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Serveer de spaghetti met de tomatensaus en parmezaan.