Voor 3 personen:

  • 15 scampi’s
  • 1 worteltje
  • 1 ajuin
  • 1 eetlepel Cognac
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • 300 g spaghetti
  • tomatenpassata
  • scheutje witte wijn
  • 5-tal blaadjes verse basilicum

Voor de fumet:

  1. Pel en kuis de scampi’s (de schalen bijhouden)
  2. Schil het worteltje en snijd in stukken.
  3. Pel en versnipper de ajuin.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een potje.
  5. Kleur een halve ajuin, wortel en de schalen van de scampi’s aan.
  6. Strooi er een beetje paprikapoeder over en laat nog heel even bakken.
  7. Blus met Cognac.
  8. Zet juist onder met water en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Giet door een zeef.
  11. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  12. Snijd de scampi’s in 3.
  13. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampistukjes samen met de rest van de ajuin even aan.
  14. Blus met een scheutje witte wijn.
  15. Voeg er wat tomatenpassata en wat van de fumet aan toe.
  16. Breng aan de kook en voeg er de afgegoten pasta aan toe.
  17. Warm alles even goed door.
  18. Scheur de basilicum en meng hem onder de pasta.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!