Mijn moeder kwam binnen met een “rasp”.
Het leek althans op een “rasp” maar dat was het niet. Die “rasp” lag al een eeuwigheid bij haar in de kast. We wisten geen van beide waarvoor ze diende. Na een tijdje zoeken viel mijn frank.
Het is een
spätzlehobel. Ik had er ooit een Duitse chef op de ARD spätzle mee zien maken.
De vorige keer heb ik mijn plan getrokken met een aardappelstamper met gaatjes en dat lukte ook. Kan eventueel ook
met een pizza bakplaat met gaatjes. Die zie je weleens opduiken in de Blokker of het Kruidvat.
Spätzle kan je eten bij bv goulash, schnitzel.


– 300 g bloem
– 2 à 3 g zout
– 100 ml spuitwater
– 2 à 3 eieren


– Zeef de bloem in een mengkom.
– Voeg er de rest van de ingrediënten bij maar begin met 2 eieren.
– Klop het met de mixer tot een mooi glad deeg.
– Het deeg is klaar als het van een lepel druppelt.
– Is het deeg te dik voeg er dan het derde eitje bij.
– Zet een grote kookpot met ruim water op het vuur en breng aan de kook.
– Doe er een scheutje olijfolie en zout in.
– Laat het spätzledeeg in het kokend water druppelen.
– De spätzle is klaar als ze boven komt drijven.
– Giet de spätzle af en serveer.

Tip !
Je kan de spätzle ook even opbakken in wat olijfolie of boter en kruiden met peper en zout.
Nog lekkerder!


Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!