Stoemp van savooikool

Savooien!

Stoemp met savooikool kwam geregeld bij mijn grootmoeder op tafel. Aan tafel mengde ze er vervolgens mayonaise onder. Eigenaardige gewoonte maar blijkbaar zijn er nog mensen die dit doen.

  • 700 g savooikool
  • 600 g aardappelen (zachtkokend)
  • volle melk
  • boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Verwijder de minder mooie buitenste bladeren van de kool.
  2. Snijd de dikke nerf uit de bladeren en spoel ze in koud water.
  3. Snijd de bladeren in fijne reepjes.
  4. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  5. Breng 2 potten met gezouten water aan de kook.
  6. Doe de aardappelen in één pot en de kool in de andere.
  7. Laat ca. 15 minuten koken tot de kool en de aardappelen gaar zijn.
  8. Giet de kool en de aardappelen af en laat goed uitlekken.
  9. Laat een klont boter smelten in een pot.
  10. Voeg de aardappelen en de kool toe.
  11. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Plet met een aardappelstamper.
  13. Als de puree te droog is, giet je er een beetje melk bij.

Lekker met (rook)worst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!