Met dit winterweer: stevige kost!

  • 500 g groene kool
  • 1 ajuin
  • 500 g aardappelen
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • peper, zout, nootmuskaat
  • goede boter 
  • 15 ml room 
  1. Kuis de groene kool en snijd in kleine stukjes.
  2. Pel de ajuin en versnipper.
  3. Schil de aardappelen, snijd in gelijke delen.
  4. Doe wat boter in een ruime kookpot en fruit de ajuin 5 minuten zonder kleuren.
  5. Voeg de kool toe en laat eveneens een 5-tal minuten stoven zonder kleuren.
  6. Doe er de aardappelen bij en zet alles onder water.
  7. Voeg het bouillonblokje toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  8. Giet nu alles in een vergiet.
  9. Doe alles terug in de kookpot en voeg de room toe.
  10. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Plet alles met een pureestamper.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!