Stoofpotje met kalfsvlees
mrt 28, 2008
- 500 g kalfsfricassee
- 1 versnipperde ajuin
- 150 g bloemkool in roosjes
- 150 g broccoli in roosjes
- tijm, laurier, peterselie
- peper en zout
- goede boter
- aardappelzetmeel
- Kleur het vlees aan in een klontje gesmolten boter.
- Kruid met peper en zout.
- Doe het in een kookpot, zet juist onder met water.
- Stoof de ajuin eveneens aan in wat boter.
- Giet er wat water bij en maak de aanbaksels los.
- Voeg het bij het kalfsvlees.
- Voeg nu tijm, laurier, peterselie toe en laat 90 minuten zachtjes koken.
- Verdeel broccoli en bloemkool in roosjes en spoel in water.
- Als het kalfsvlees gaar is, voeg er dan broccoli en bloemkool bij en laat 10 minuten sudderen onder deksel.
- Los een beetje aardappelzetmeel op in water en bind er de saus mee.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.