• 100 g groene ontpitte olijven met look (of zwarte of gemengd )
  • ca.10 g ansjovis
  • ca.10 g kapertjes
  • 15 blaadjes basiliculm
  • 3 koffielepels pijnboompitten
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • 3 druppeltjes tabasco
  • een draai  v/d peper molen
  • ca.20 g olijfolie (het mag wat meer zijn)
  1. Doe de olijven, ansjovis, kapertjes, pijnboompitten, tabasco, peper en het limoensap in een keukenmachine en mix fijn. (gebruik eventueel een mixer)
  2. Voeg de olie toe en mix tot een glad mengsel.
  3. Serveer met een stukje brood of toastjes. 

Tip: laat de tapenade een nachtje in de koelkast op smaak komen!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!