The House of Eliott ligt vlakbij het Gravensteen in Gent

Het Italiaanse mineraalwater San Pellegrino lanceerde in 2013 de actie Tavola S. Pellegrino. Deze actie loopt door in 2014. Met deze actie lanceren ze een vleugje Italiaanse fine dining in onze contreien. Niet minder dan 24 kunstenaars zorgen voor een originele en mooie tafelsetting in enkele Belgische restaurants. Een nieuwe tafelbeleving in S. Pellegrinostijl staat op het menu.
Tafelschikking en een mooi uitgedoste tafel vind ik zelf één van de belangrijkste elementen bij een goede maaltijd. Natuurlijk kan je van een mooie tafel alleen niet eten, maar het zet toch de toon.
Niet alleen op restaurant maar ook thuis of als ik te gast ben bij vrienden is het aangenaam aan een mooi gedekte en met liefde klaargemaakte tafel aan te schuiven. De aankleding hoeft daarom niet overdadig of kitscherig te zijn (al mag dat wel op zijn tijd). Een klein accent, mooi bestek, aangepaste servietten,… kunnen al voldoende zijn. De appetijt moet aangescherpt worden en vooral de goesting om lang te tafelen.

Zo mocht ik enkele dagen geleden aanschuiven voor de lunch Tavola S. Pellegrino bij The House of Eliott in Gent. Deze Tavola was ontworpen door het jonge ontwerpersduo Kaai7 (tot voor kort ZIELspin). Zij interesseren zich voor architectuur, vintage en vormgeving van juwelen en meubels. Het perfecte duo voor een tafel bij The House of Eliott, die met zijn passie voor de jaren ’20 daar naadloos bij aansluit. Kaai7 heeft geen concrete tafel ontworpen maar wel een vast tafelonderstel. De restaurantuitbater kan zelf het tafelblad kiezen. Voordeel is dat hij niet gebonden is aan materialen of structuren maar kan experimenteren met kleur en samenstelling.
De tafelstructuur die ze maakten, bestaat uit resten plaatmateriaal (beuk, berken-en eikenfineer en groene MDF) die mooi accordeert met de groene S. Pellegrinofles. Eenvoudig maar knap uitgevoerd. De tafel blijft nog tot eind 2013 staan.
Op Facebook en op de website Tavola San Pellegrino kan je terecht voor alle info over de ontwerpers en hun tafels. Hier is ook een wedstrijd aan verbonden: Creëer je eigen Tavola en maak kans op een gratis diner!
Ik heb lekker gegeten (kreeft op het hoofdmenu) en ben fan van Kaai7.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!