Gisteren een testrit gemaakt met een Fiat 500 L.
Wij zweren al bijna 20 jaar bij het Italiaanse automerk Fiat. Belangrijk bij de aankoop van een wagen is voor ons niet alleen de motor, het zitcomfort, en de algemene rijprestaties maar ook het design.
Pogingen om onze zinnen eens op een ander merk te zetten, lopen altijd met een sisser af. Niets tipt aan het design van ‘onze’ Fiat. Ook de service en klantvriendelijkheid van onze garagist en zijn personeel maken de ommezwaai naar een ander merk onoverkomelijk, zo blijkt telkens. Dit weekend maakten we een testrit met de Fiat 500 L. Ik had de wagen voordien alleen maar op foto gezien. Mijn wederhelft probeerde me steeds met foto’s en webtests te overtuigen van het knappe uitzicht maar ook van het volume van de koffer, het gebruiksgemak,… Echt overtuigd was ik, op basis van het voorgaande, niet. Daar kwam gisteren verandering in:
de 500 L is de grote broer van de Fiat 500 (je weet wel die liefst felgekleurde wagentjes die je in Italië overal zit rondrijden). Design is strak en biedt voor elk wat wils. Je kan jongleren met kleuren of kleurencombinaties, panoramisch dak, koffiezet enz. De mogelijkheden zijn legio. Onze kinderen zijn wildenthousiast! Ik kan ze geen ongelijk geven. Onze huidige wagen wordt wat klein voor een uit de kluiten gewassen tiener en een meid die iets van de wereld rondom haar wil zien. In de 500 L geen probleem. De kinderen zitten iets hoger en kijken goed uit het raam, beenruimte achteraan is perfect, ook voor een volwassene, de ramen zijn groot, kofferinhoud om en bij 400 l. Optrekken en voorbijsteken gaan moeiteloos. Bij het naar buiten rijden aan de garage vielen ons de bewonderende blikken van de andere weggebruikers op. De 500 L trekt toch wel de aandacht. Ons rest alleen nog een kleur te kiezen!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!