Enkele dagen geleden probeerden we voor de eerste keer de Bosch EasyPrune uit tijdens de 5de Tulpenpluk in Berendrecht. En eerlijk gezegd: Dat verliep vlekkeloos! Sinds een dik jaar sta ik alleen in voor het onderhoud van onze tuin en zorg ik voor het maaien van het gras, het scheren van de haag, het planten van de zomerbloemen, het knippen van de buxussen en het bladvrij maken van de zijkanten. Met de nodige hulp van goed tuingereedschap en gewillige familie en vrienden lukt dat wonderwel. Alleen het bijsnoeien van takken en de haag is een hele klus. Hierbij helpt de EasyPrune snoeischaar van Bosch me enorm door middel van de Power Assist Technology. Het effect van een E-bike zeg maar! Maar eerst iets over die fameuze tulpenpluk.

Tulpenpluk Berendrecht

De traditie van de tweejaarlijkse Tulpenpluk is in 2013 ontstaan. Toen was het precies 450 jaar geleden dat de eerste tulpenbollen, via de Antwerpse haven, in West-Europa aankwamen. Tot het midden van de twintigste eeuw was de tulpenteelt één van de belangrijkste bedrijfstakken in de Antwerpse polder. Voor de Tulpenpluk van dit jaar zijn in het najaar van 2018 ongeveer 170.000 tulpenbollen machinaal geplant. Aanvankelijk bleek de timing perfect te kloppen maar de twee laatste weken werd het zowel overdag, als ‘s nachts warmer met zomerse temperaturen. Gevolg was dat de meeste tulpen al verwelkt of zelfs uitgebloeid waren. Toch kon dat de pret niet bederven. Elke bezoeker mag immers tien tulpen plukken en kan nadien meedoen met workshops om een mooi boeketje of paasgeschenkje te maken. Foodtrucks maken het event af voor heerlijke kibbelingen of een ijsje. Wist je trouwens dat je je tulpen kan afleveren aan de tulpenvestiaire zodat je er niet heel de middag mee moet rondzeulen? Zoals ik al zei is het vooral de Power Assist Technology van de EasyPrune die me enorm helpt om te snoeien. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Wat is Power Assist Technology?

De Power Assist Technology maakt het werken in de tuin een pak eenvoudiger. Het enige wat je moet doen is de handvaten van de EasyPrune samenknijpen en het knippen lukt vanzelf. Dit door de automatische kracht die erbij komt. Je moet amper knijpen wat het werk ook veel lichter maakt. Deze technologie wordt vanzelf geactiveerd van zodra het nodig is. Ook gebruik zonder deze technologie is mogelijk. Het level (hoog, medium en laag) kan je zelf aangeven, afhankelijk van het werk dat je doet, de dikte van de takken en de plantensoort die je knipt. Bijzonder is dat de werking van de EasyPrune zichzelf uitwijst. Ik ben niet zo’n technisch wonder en kreeg hem zonder problemen aan de praat. Met de bijgeleverde USB-lader kan je het gereedschap opladen en de indicator geeft het verbruik aan. Bovendien kan je tot 450 takken knippen met een volle batterij.

Wat zijn de specificaties?

  • Knippen met vermogen: moeiteloos takken tot wel 25 mm knippen met Power Assist Technology
  • Zuiver snoeien: zuiver snoeien ondersteunt een gezonde groei van de planten
  • Gemakkelijk opladen: gemakkelijk opladen met de speciale Bosch micro-USB-oplader
  • Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken als een handsnoeischaar. Wanneer weerstand wordt gevoeld, schakelt de kracht-hulpfunctie automatisch in
  • Stel het kracht-hulpniveau in dat past bij het werk dat u aan het doen bent; er kan worden gekozen uit drie Power-Assist-niveaus – laag, medium en hoog
  • Bypass-snijsysteem met twee roestvrijstalen messen. Het bovenmes kan eenvoudig worden gewisseld
  • Accustatusindicatie geeft snel informatie over oplaadniveau van de accu.
  • Altijd klaar voor gebruik: geen geheugeneffect en geen zelfontlading dankzij Lithium-Ion-accutechnologie

Tuinwerken op de planning (mét Bosch EasyPrune)

Onze tuin moet dringend zomerklaar gemaakt worden. Dat is nu het uitgelezen moment. Het zonnetje schijnt, en gelukkig nog niet al te heftig en de ijsheiligen zijn bijna gepasseerd. Ik ben er stilaan mee bezig maar focus me graag op de leuke klusjes. Naar het tuincentrum rijden om bloemen en terrasplanten te kopen om deze dan vervolgens in potten of grote kuipen te verplanten. Of een kruidentuintje aanleggen met de kinderen om eigen gekweekte marjolein en dille te gebruiken bij de zomerslaatjes binnenkort. Het snoeien van de haag of het bijknippen van de takken is minder sexy natuurlijk. Al kan de hulp van de Bosch EasyPrune het leed wel een beetje verzachten. Dat geef ik toe. De voorbije dagen heb ik me dan ook op enkele tuinklussen gestort en ik moet zeggen: “Het resultaat mag er zijn!”

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!