De blender is ideaal om deze vinaigrette te maken. Wist je dat de blender van Amerikaanse afkomst is? Het toestel ontstond in 1922 om alcoholvrije dranken op basis van warme melk te maken (in de tijd van de drooglegging, die van 1919 tot 1933 duurde). Bron: Larousse Gastronomique.

 

  • 100 ml witte wijn azijn
  • 200 ml maïsolie
  • 2 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel honing
  • 30 g versnipperde ajuin (½ ajuin)
  • 2 koffielepels gehakte peterselie
  • ± 2 g zout
  • peper van de molen (naar smaak)
  1. Doe de azijn, olie, mosterd, honing, peper en zout in de blender en laat 1 minuut op volle snelheid blenden.
  2. Giet de saus in een kommetje en meng er de peterselie en ajuin onder.
  3. Serveer bij een salade!
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!