Voorgerecht met sint jacobsvruchten in de avondzon

voorgerecht voor  4 personen:

  • 3 à 4 sint jacobsvruchten zonder koraal/per persoon
  • 2  stevige tomaten
  • 1/2 ajuin
  • 4 sjalotten
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 witte boterhamen
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel gehakte en gedroogde peterselie
  • snuifje provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 4 schelpen  
  1. Pel de tomaten en snijd in blokjes.
  2. Pel en versnipper de ajuin en sjalotten.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pot en stoof de ajuin en sjalotten een 3-tal minuten zonder kleuren.
  4. Blus met de witte wijn, laat even inkoken.
  5. Voeg de tomaten toe en laat een 15-tal minuten zachtjes pruttelen.
  6. Roer af en toe om.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snijd het brood in kleine blokjes, versnipper de look.
  9. Doe een klontje boter in een potje en fruit de look even aan zonder kleuren.
  10. Voeg het brood, peterselie en provençaalse kruiden toe en bak even op.
  11. Doe in een pan een scheutje olijfolie.
  12. Laat de pan op temperatuur komen en verdeel de olie over de pan. Niet overdrijven met de olie.
  13. Verwijder eventueel overtollige olie met keukenpapier.
  14. Verwarm de schelpen in de oven op 100°C voor.
  15. Bak de sint-jacobsvruchten 1 à 2 minuten aan beide kanten.
  16. Kruid met een weinig peper en zout.
  17. Doe op het einde een klontje boter in de pan, laat smelten en laat de sint-jacobsvruchten er even door gaan.
  18. Dresseer wat van de tomatenpuree in de schelp, schik er een aantal sint-jacobsvruchten op en bestrooi met het broodmengsel.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!