Hotel Les Alisiers

Hôtel***- Restaurant Les Alisiers in Lapoutroie

Dat ik compleet ingepakt ben door de schoonheid van de Elzas wisten jullie al. Na mijn deelname aan de perstrip wist ik ook dat ik deze schoonheid met mijn gezin wilde delen. Ons besluit staat vast: in de zomervakantie moet er een reisje naar de Elzas van komen én zo gebeurde ook. We strijken eerst 2 dagen neer in Strasbourg en bezoeken de stad van voor naar achter en van achter naar voor. Het weer is zalig en ons verblijf in Hotel Hannong is dat ook. Maar nog beklijvender is ons verblijf in Hotel-Restaurant Les Alisiers in Lapoutroie. Wil je de Elzas bezoeken? En wil je in een prachtige en rustige omgeving verblijven? Dan is de keuze snel gemaakt!

Vallée de Kaysersberg

Middenin de Vallée de Kaysersberg gelegen en bijgevolg de ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de wijnboeren in de omgeving, Colmar, Kaysersberg, Riquewhir,… Kronkelende paadjes leiden je vanaf de kerk van Lapoutroie door het woud naar plaats van bestemming.
Dit hotel heeft een familiegeschiedenis. Vader en moeder baten het hotel uit totdat in 2008 zoon Matthias Degouy en zijn echtgenote Caroline de fakkel overnemen. Matthias is tevens chef van dienst in het restaurant. Hij leert de knepen van het vak van de chef die er 30 jaar werkte. Met zijn studie toerisme en zijn ouders die dit hotel runden, is Matthias al van kindsbeen af bij het hotelwezen betrokken. En dat merk je! Les Alisiers ademt passie en motivatie uit.


Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen aan de receptie en begeleid naar onze junior suite. Na enkele trapjes stijgen komen we via het gemeenschappelijk terras aan de kamer. De kamer heeft een aparte ingang (een plus vinden we). Ook zonder de trapjes is de kamer langs achteren vlot te bereiken. Opvallend is het grote venster in het salon met echt adembenemend zicht op de vallei. In het salon is een groot luxe-zetelbed opgemaakt voor de kinderen. Rechts bij het binnenkomen stappen we in een badkamer om ‘u’ tegen te zeggen. Voorzien van regendouche en hammam het summum van luxe. Naast een dubbele wasbak is er ook een haardroger, make-upspiegel, productjes,…

Onze kamer grenst aan het salon en is eveneens groot. Hier staan een bureel, flatscreen-tv, kleerkasten, grote spiegel, kleerkasten, nachttafeltjes (een must) en een kingsize-bed (200×210). Veel hout en een massief parket maken het geheel af.

Klasserestaurant

Op de avond van aankomst dineren we elders. De tweede avond besluiten we de kookkunsten van de chef te bewonderen. En dat beklagen we ons hoegenaamd niet. Het restaurant is een klasserestaurant. Majestueus uitzicht, gezellige en sfeervolle inrichting en een professionele bediening en onthaal van Caroline en haar team.

We kunnen keuze maken uit 3 verschillende 3-gangenmenu’s: € 26,00, € 31,00 of € 39,00. Wij kiezen de middelste menu. Voor de jongste dochter kan zonder moeite een aangepaste kindermenu (€ 13,00) verkregen worden. Opvallend is het gebruik van dagverse en lokale producten. Elk gerecht is tot in de puntjes verzorgd en de smaken zijn hemels. Hier is niets maar dan ook niets aan te merken. Omdat we zo tevreden zijn van het diner, besluiten we al snel ook daags nadien hier de voeten onder tafel te schuiven. Die kans willen we niet laten liggen! Het ontbijt ’s ochtends wordt ook in het restaurant geserveerd. Keuze uit: stokbrood, brood, vers fruit, joghurt, hard- of zachtgekookt eitje, zelfgemaakte confituren,…

Met zijn 12 kamers biedt het hotel een oase van rust. Samen met het toprestaurant en de ligging is het een hotel waar je zeker moet langs gaan bij een bezoekje aan de Elzas. En niet te vergeten…Ook in de winter is dit hotel een prima stek om je skilatten aan te trekken en vanuit Station Lac Blanc de omgeving te verkennen. Wij komen vroeg of laat terug! Beloofd!

Meer informatie
Hôtel***-Restaurant Les Alisiers | Lieu-dit Faudé 5 68650 Lapoutroie Alsace (France) | +33 3 89 47 52 82 | contact@alisiers.com | www.alisiers.com
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!