Lunchen tussen de hopvelden

Lunchen tussen de hopvelden

Vorige week was ik te gast bij PALM om tussen de hopvelden te lunchen. Niemand minder dan Viki Geunes presenteert ons 10 creaties waar de authentieke combinatie van kaas en bier centraal staat. Met een frisse 2015-twist, uiteraard! De setting is fenomenaal: ranke hopvelden, uitgestrekte vlaktes en de zon. De ideale omgeving voor een heus tuinfeest of huwelijk. Of een lunch op een donderdagmiddag natuurlijk! Twee smaakmakers met dezelfde tradities en waarden, nl. Noord-Hollandse Gouda (Rode Keurzegel) en bieren van Palm Belgian Craft Brewers, spelen de hoofdtoon. En terecht!

Viki Geunes

Unieke combinaties kaas en bier

Volgende kazen uit het assortiment van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel werden gecombineerd met volgende bieren van PALM Belgian Craft Brewers:

Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel:

  • Jong: deze kaas heeft een klein zoetje en is heerlijk smeuïg en romig van smaak.
  • Belegen: een lekker gerijpte, zoetige kaassmaak. De consistentie is heerlijk romig en smeuïg.
  • Oud: stevig én vol, waarbij kleine rijpingskristallen voor een extra smaakbeleving zorgen. Deze kaas wordt op smaak gerijpt, waardoor hij een uitgesproken hartig en complex karakter krijgt.
  • Overjarig: robuust van smaak. Kleine rijpingskristallen zorgen voor een extra smaakbeleving. Deze kaas wordt 12 maanden op smaak gerijpt, waardoor hij zijn robuuste en volle karakter krijgt.

PALM Belgian Craft Brewers:

  • PALM HOP Select is een hogegistingsbier, fruitig en bitterzacht door het gebruik van eigen geteelde hop in de derde hopfase. De hergisting op fles geeft het bier extra pareling.
  • CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een eiktoets dat de balans houdt tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout.
  • BRUGGE Tripel is het van oudsher Brugse stadsbier dat verrijkt wordt met het historische kruidenmengsel ‘gruut’. Het bier heeft een bittere, rijke en romige smaak.
  • RODENBACH Grand Cru is een blend van 2/3e bier dat 24 maanden op eiken foeders heeft gerijpt en 1/3e jong bier, het is complex van smaak, met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk zoals een grand-cruwijn.
  • RODENBACH Caractère Rouge is vineus met een zeer complexe, fruitige neus van framboos, veenbes en kriek in combinatie met toetsen van hout en karamel. De ondertoon bevat het aroma van viooltjes, leder en lichte tabak.
  • RODENBACH Vintage is 100% oud belegen bier van 24 maanden afkomstig van 1 welbepaalde foeder. Zijn smaak is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

 

 Wist je dat?

  • Hoe meer hop een bier bevat, hoe frisser en dorstlessender het smaakt en hoe beter het je palet reinigt?
  • De PALM Hop Select wordt een derde maal gehopt met hop uit de eigen hoptuin van de brouwerij. Dergelijke bieren doorbreken dan ook perfect de vetheid en romigheid van jonge kazen.
  • Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk de enige kaas is met een echt natuurlijke, subtiele ziltigheid? Dit komt doordat de plaats waarop de koeien – die de melk geven – grazen, nog vrij recent door zeewater is overspoeld.
  • Het vooral het koolzuur is in bier dat de combinatie met kaas zo interessant maakt? Het prikkelt je tong extra en versmelt de smaken beter.
  • Hergisting op fles biedt het bier een extra fijne pareling en een langere bewaartijd.

 

palm-hop-select

Wil je zelf aan de slag?

Spinaziewrap met eitje

Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & PALM Hop Select

  • 200 g Jonge Gouda* in sneetjes
  • 200 g jonge spinazie
  • 50 g mosterd
  • 100 g mayonaise
  • 20 g honing
  • 8 pijpajuintjes
  • 4 eitjes
  • 4 wrapvellen

Was de jonge spinazie. Meng de mayonaise, honing en mosterd. Smaak hier de spinazie mee af. Strijk de wrap ermee in, beleg met dunne sneetjes Jonge Noord-Hollandse Gouda* en rol deze strak op. Snij overlangs door en werk af met een spiegeleitje en de fijn gesneden pijpajuin.

De perfecte combinatie van kaas en bier

Bij het bier komt de extra hopsmaak zeer prominent naar voor. Het is een rijk bier met mooie krokante toetsen, wat perfect past bij de romige Jonge Noord-Hollandse Gouda*. Deze kaas zorgt voor de basis in de creatie en het frisse van de spinazie. De pijpajuin geeft er een boost aan. (A+K)

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!