- 500 g visfilet (zalm, alaska polak, kabeljauw, pacific schar…)
- goede boter
- 300 ml water
- 1 wortel in reepjes
- 1 ajuin in stukjes
- 1 preistengel in reepjes
- 15 cl room
- 10 cl droge witte wijn
- 1 en een 1/2 bouillonblokje (groenten)
- gehakte peterselie
- peper
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- Smelt een klontje boter in een pan.
- Stoof de groenten in ca. 2 minuten zonder kleuren.
- Giet er het water bij en verkruimel er de bouillon over.
- Snijd de vis in kleinere stukken.
- Schik de vis op groenten, kruid met peper, laat ca. 3 minuten garen.
- Voeg de room toe en laat nog 3 minuten garen.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind saus.
- Serveer in diepe borden en bestrooi met gehakte peterselie.
Lekker met natuur aardappelen.
Tip!
Als je wat over hebt kan je een vuurvast schoteltje of een lege sint-jakobsschelp opvullen en bestrooien met gemalen kaas en een beetje paneermeel. Warm op en gratineer in de oven. Lekker als voorgerecht!