Voor 3 personen:

  • 500 g visfilet (zalm, alaska polak, kabeljauw, pacific schar…)
  • goede boter
  • 300 ml water
  • 1 wortel in reepjes
  • 1 ajuin in stukjes
  • 1 preistengel in reepjes
  • 15 cl room
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 en een 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • gehakte peterselie
  • peper
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  1. Smelt een klontje boter in een pan.
  2. Stoof de groenten in ca. 2 minuten zonder kleuren.
  3. Giet er het water bij en verkruimel er de bouillon over.
  4. Snijd de vis in kleinere stukken.
  5. Schik de vis op groenten, kruid met peper, laat ca. 3 minuten garen.
  6. Voeg de room toe en laat nog 3 minuten garen.
  7. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind saus.
  8. Serveer in diepe borden en bestrooi met gehakte peterselie.

Lekker met natuur aardappelen.

Tip!
Als je wat over hebt kan je een vuurvast schoteltje of een lege sint-jakobsschelp opvullen en bestrooien met gemalen kaas en een beetje paneermeel. Warm op en gratineer in de oven. Lekker als voorgerecht!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!