Heel soms trekken we er een weekend op uit om vooral culinair te genieten. Een 2-tal weken geleden vierden we zo de verjaardag van mijn wederhelft. Deze keer geen gastronomisch weekend in een grote stad maar een boerderijweekend op ’t Klein Burkelhof in Maldegem. We wonnen dit verblijf door deel te nemen aan de Come a Casa-campagne van The Insiders.

We verblijven op de hoeve van de uitbaters en krijgen een appartement voor 6 personen ter beschikking. De hoeve is prachtig gelegen, omringd door weilanden en heeft een prachtige tuin. Caroline maakt er erezaak van haar gasten persoonlijk te ontvangen en te begeleiden. Naast een 3-tal appartementen (met aparte ingang) zijn er ook enkele gastenkamers ter beschikking. Het boerenleven kennen we hoegenaamd niet. Wakker worden bij het ochtendgloren en de dauw over de weilanden zien hangen is heus wel een belevenis. Ik zou het gewoon kunnen worden. Ons weekend vatten we aan met een diner in Restaurant Papinglo. Daags nadien rijdt de dochter eerst nog met de plaatselijke pony Ciska (onder begeleiding weliswaar) en trekken we na de middag naar Sluis. Gezien het miserige weer vatten we post op het verwarmd en overdekt terras van Restaurant ’t Zwin. Daar aperitieven we alvast. Bij terugkomst eten we op ons appartement (alle faciliteiten zijn aanwezig) en krijgen er nog een vers gebakken cake met bessen van de gastvrouw bovenop. Zondagochtend maken we een wandeling met de andere gasten van de hoeve en keren we uitgerust naar huis.
De persoonlijke benadering van de gastvrouw (type B&B), de unieke ligging, het mooie en ruime appartement en de uitvalsbasis voor uitstappen (Sluis, Cadzand, Knokke, Brugge,…) maken van dit verblijf een voltreffer. We komen graag eens terug.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!