Door de coronacrisis was en is reizen niet altijd evident. Na een lange periode in lockdown trokken we begin juli naar Domburg in Zeeland. En ik moet zeggen: “Dat heeft ons enorm deugd gedaan”! Deze trip was onze eerste trip in coronatijden. Wel een beetje spannend en beangstigend omdat het niet duidelijk was hoe hotels en restaurants met dat gegeven zouden omgaan. En hoe gaat zoiets nu in de praktijk? Hoe reis je in godsnaam coronaproof? Maar eerlijk gezegd hebben we ons daarover zorgen om niets gemaakt. Badhotel Domburg heeft dat heel goed aangepakt zodat we met een gerust hart konden aperitieven, dineren, slapen en ontbijten. Hoe ze dat deden en welke ervaringen we opdeden, lees je hieronder!

Waar ligt Badhotel Domburg?

Badhotel Domburg is gelegen in het Nederlandse Domburg (Veere) in de provincie Zeeland. Het strand, duinen en bossen zijn vlakbij en het centrum ligt op wandelafstand van het hotel. Voor ons een uur en een half rijden vanaf onze woonplaats. Domburg heeft een lange geschiedenis als kuuroord. Badgasten kwamen al in de middeleeuwen naar Domburg om te genieten van de gezonde lucht en het strand. Nog steeds is Domburg één van de enige badplaatsen in Nederland die voldoet aan de criteria voor thalassotherapie. Ook kunstenaars komen al jaar en dag naar dit dorp om de mooie luchten en omgeving op het doek te krijgen. Piet Mondriaan is één van de bekendste kunstenaars die kon genieten van het Zeeuwse licht. Blijkbaar vinden kunstenaars nog steeds hun weg. Op onze wandeling langs de kust kwamen we zelfs een groepje schilders tegen die met volle overgave de natuur vastlegt.

Coronaproof verblijven in Badhotel Domburg

Mijn partner is niet goed te been maar dat is geen probleem. Op enkele meters van de ingang heeft het hotel een eigen parking.  Bij het hotel komen we in de lobby terecht waar een dispenser met desinfecterende gel klaar staat om onze handen te ontsmetten. Bij het inchecken worden we aan de receptie achter plexiglas verder geholpen. Bij het diner wordt een afwasbare kaart aangegeven waarop we onze keuze maken. De bediening blijft op gepaste afstand en serveert de gerechten op een trolley of zet onze bestelling iets verder op de tafel. Bij het ontbijt geen druk ontbijtbuffet maar tafeltjes die op voldoende afstand van elkaar staan waarbij we op een kaartje moeten invullen welke gerechten we wensen. Niets eenvoudiger dan dat en zeer rustgevend. Ontbijt geserveerd aan tafel? Voor mij mag dat altijd zo zijn. Op de vloer staat gemarkeerd welke richting je moet wandelen en voor de liften staat vermeld steeds met het eigen gezin de lift te nemen. Wij zijn alleszins positief verrast over de initiatieven in dat kader. Deze maatregelen geven een gerust gevoel en kunnen de vakantiestemming zeker niet drukken.

Spa Badhotel Domburg

In het hotel kunnen gasten dagelijks in de ochtend en de avond gratis gebruik maken van het zwembad. Russische vorsten kwamen al eeuwen geleden naar de badstad om van de zilte zeelucht te genieten. In de speciale zoutsauna ondervind je dezelfde heilzame werking. Tussen de saunagangen door kan je tot rust komen in het Spa Café en genieten van een drankje. Naast een exclusief aanbod aan sauna’s biedt het hotel verschillende ontspanningsruimtes en een waterplein. In het Instituut Spa Domburg kan je terecht voor behandelingen van lichaam, gelaat en nagels. Bij diverse arrangementen is een overnachting inbegrepen.

Slapen in een zee van rust

Wij verblijven in een tweepersoonskamer die erg royaal is met een oppervlakte van 40 vierkante meter. Onze kamer heeft een ruime zithoek met een zetel die als bed omgevormd is voor onze zoon die mee op weekend is. Onze badkamer is uitgerust met een inloopdouche, haardroger en verzorgingsproducten. Verder vinden we een koelkastje, waterkoker en een Puro koffiemachine. Een kluisje, ingemaakte kasten, gratis WIFI en een flatscreenTV maken de kamer af. De inrichting is modern en sfeervol. Bij de inrichting is de verwijzing naar de zee nooit veraf. Om ons te verwelkomen staat een tasje met Zeeuwse lekkernijen klaar. Mmmm! Voor grotere gezinnen bestaat de mogelijkheid om twee standaardkamers naast elkaar te reserveren, verbonden met een tussendeur. Deze ‘kamers en suite’ zijn geschikt voor 2 volwassenen en 4 tot 6 (klein)kinderen. De kamerprijzen starten bij € 195,00/kamer, inclusief uitgebreid ontbijt (buffet).

Ontbijten in stijl                                                                                               

Zoals eerder aangehaald ontbijten we aan tafel in onze bubbel. Geen drukke buffetten, geen over en weer geloop maar een persoonlijke service en bediening. We vullen onze wensen op een kaartje in en bestellen zo gerookte zalm, granola, roerei met spek, poffertjes, vers gesneden fruit, vers geperst fruitsap en boerenjoghurt. Alles wordt samen met het standaardontbijt van pistolets, koffiekoeken, charcuterie en kaas geserveerd aan tafel. We kunnen deze luxe wel gewoon worden zo. De timing voor het ontbijt wordt opgedeeld in aparte tijdsblokken. Dit wil zeggen dat op een gecontroleerde manier gasten kunnen ontbijten rekening houdende met de anderhalve meter afstand.

Restaurant Zee & Land

De avond voordien dineren we in het hotel zelf. Daar hebben we de keuze uit twee restaurants. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Er is een menu opgesteld dat zowel in Restaurant Zee & Land, als in Grand Café 1866 geserveerd wordt. Er geldt een maximum van 4 personen per tafel als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Ook hier worden de afzettafeltjes gebruikt om de afstand tussen het personeel en de gasten te waarborgen. Tafels zijn ook op zeer ruime afstand van elkaar geplaatst om zo de maatregelen correct toe te passen. Het restaurant Zee & Land is ruim en ingericht met veel houttoetsen en verwijzingen naar de kust. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. In het restaurant komen de smaken van zee en land samen. Hier serveert chef Marco Bastiaanse verse, seizoensgebonden producten met smaken van heel dichtbij.  De rijkdom van Zeeland gaat verder dan de lekkernijen die de zee biedt. Het land biedt vlees, wild en gevogelte, verse groenten, kruiden en een overvloed aan vers fruit. Wij genieten van de gemarineerde zalm en de Zeeuwse vissoep als voorgerecht en voor het hoofdgerecht kies ik voor de zeebaarsfilet en mijn partner gaat voor de entrecôte met verse frietjes. Afsluiten doen we met het chocoladedessert met ijs. We zijn meer dan voldaan en genoten ten volle van dit diner.

Dorpje met een geschiedenis

Domburg heeft een rijke geschiedenis van prinsen en prinsessen die hier tot rust kwamen maar ook kunstenaars die er letterlijk het licht zagen. Ik ken het dorp vanuit mijn kindertijd waarbij mijn tante, nonkel en nichtjes hier jaarlijks hun caravan opstelde in de omgeving van de duinen. We gingen er meer dan eens op bezoek om er een weekend of week door te brengen in de schoolvakanties. Ik was nog klein maar herinner me alvast de rust en de kalmte van de zee en het plezier om er te verblijven. Fijn om hier meer dan 35 jaar later weer te kunnen vertoeven. Na onze overnachting in Badhotel Domburg strekken we de benen en maken een wandeling op de dijk. Al is het net grote vakantie… De stranden zijn praktisch leeg, op enkele wandelaars na. Het zonnetje doet een poging erdoor te komen maar dat lukt voorlopig niet helemaal. We besluiten iets te gaan drinken bij Strand90. Op dat moment is de zon er volop en genieten een aantal gasten zelfs op het terras van het mooie weer. We kuieren daarna rustig richting dorpskern en slenteren door de winkelstraatjes waar de terrassen ondertussen voller geraken. Na een drankje op het plein keren we voldaan weer huiswaarts.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!