Wontonsoep recept
Wontonsoep recept

Voor de kippenbouillon:

  • 2 kippenbillen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 selder
  • 1 ajuin
  • blaadje laurier
  • peterselie stengels
  • paar takjes tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 koffielepels zout
  • peper van de molen
  1. Kuis de groenten en snijd in grove stukken.
  2. Doe de kip, de groenten, kruidnagel en zout in een pot.
  3. Zet alles juist onder water.
  4. Laat 2 uur zachtjes pruttelen.
  5. Giet de kippenbouillon door een zeef en haal het vlees van de bouten.

Voor de wontons:

  • 250 g gehakt
  • wontonvellen
  • 125 g scampi’s
  • 1 lente-uitje
  • scheutje geroosterde sesamolie
  • 3 koffielepels lichte sojasaus
  • sambal naar smaak
  1. Pel en kuis de scampi’s.
  2. Snijd of hak de scampi’s in kleine stukjes.
  3. Snijd het lente-uitje in ringetjes.
  4. Meng het gehakt met de scampi’s, lente-ui, sojasaus, sesamolie en sambal.
  5. Vul een wontonvelletje met een een koffielepeltje vulling en vouw dicht (zie filmpje).

Afwerking

  1. Kook de wontons een 4-tal minuten in ruim licht gezouten water.
  2. Doe wat fijn gesneden salade of in ringetjes gesneden lente-ui in een soepkommetje.
  3. Schik er een stuk of 3 wontons op en schenk er de bouillon bij.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!