Vis behoudt in de oven goed zijn smaak en vorm. Je kan de zalm bijvoorbeeld vervangen door kabeljauw.

voor 4 personen:
– 4 zalmfilets
– 1 ui grof versneden
– 2 teentjes look geperst
– 1 geconcasseerde tomaat
– 1 courgette in blokjes
– room
– 2 eetlepels geraspte Grana Padano of parmezaan
– zout en peper van de molen
– 1/2 eetlepel provençaalse kruiden
– olijfolie

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ajuin met look zonder kleuren aan. Bak de courgette even mee kruid met provençaalse kruiden. Zet het vuur af en voeg de geconcasseerde tomaat toe en kruid met peper en zout. Neem een ovenschaal en schep 2/3 van de groenten in de schaal, kruid de zalm met peper en zout en leg de zalm op de groenten, schep er de rest van de groenten over. Giet er wat room over en bestrooi het geheel met de Grana Padano of parmezaan. Laat nu de zalm in ca 20 minuten gaar worden (voorverwarmde oven 200 °C).
lekker met puree.

tip!
Dit recept is ideaal als je bezoek hebt, je kanhet meeste werk op voorhand doen. En het is eenvoudig te bereiden op de moment zelf.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!