Voor de pasta:

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden (bv. peterselie, kervel, basilicum en bieslook)
  • 30 ml olijfolie
  1. Kluts de eieren, voeg er het zout en de kruiden bij.
  2. Doe de bloem op een werkblad, doe er een kuiltje in en giet er het eimengsel in.
  3. Bewerk het deeg met je vingertoppen en kneed in 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
  4. Bedek het met plasticfolie en laat 20 minuten rusten.
  5. Rol de pasta uit met een pastamachine en haal de lap door het tagliatelle hulpstuk.
  6. Bestuif het deeg en de machine regelmatig met bloem!
  7. Leg een handdoek met bloem bestoven over de leuning van een stoel en schik er naast mekaar de tagliatelle op.

Voor de saus:

  1. Bak de ajuin in een scheutje olijfolie glazig.
  2. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
  3. Blus met de porto en laat verdampen.
  4. Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout, warm nog even goed door.
  5. Breng een kookpot met ruim (gezouten) water aan de kook, voeg een scheut olijfolie toe, en kook de pasta “al dente” in 2-3 minuten.
  6. Giet de pasta af en meng er de saus onder.
  7. Serveer er vers geraspte parmezaan bij.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!