Waar ligt Brandnertal?

Het Brandnertal is een dal in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De naam wordt ook gebruikt voor het skigebied dat zich hier bevindt. Het Brandnertal is vernoemd naar de gemeente Brand in Vorarlberg die in het dal is gelegen. Het Brandnertal strekt zich in zuidelijke richting over ongeveer vijftien kilometer vanaf de stad Bludenz naar de Lünersee. De rivier de Alvier stroomt door het dal. Het Brandnertal staat bekend om zijn bergtochten, maar er zijn ook lichte wandelpaden met bepaalde thema’s zoals de kruidenwandeling , de lichte wandeling naar de Kesselwaterval langs de rivier Alvier die ongeveer een uur duurt en het dierbelevenispad voor kinderen.  Met 110 kilometer officiële mountainbikeroutes is mountainbiken een populaire activiteit in het Brandnertal. Er is een aanbod aan freeride tours in de natuur die zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt zijn.

 
Hoe Brandnertal bereiken?

Wij gingen in de zomer op vakantie naar Montafon (Schruns en Brand) met de wagen. We doen het traject van om en bij 850 km doorgaans in twee dagen omdat we zelf genieten van een overnachting onderweg en geen haast hebben. Het traject kan je ook perfect in 1 dag afleggen als je daar meer zin in hebt. Je hebt voor alle snelwegen en autowegen in Oostenrijk een tolvignet nodig. Wij kochten het onze voor 10 dagen bij VTB-VAB en betaalden € 17,00. Ook met de trein tot Bludenz of een vlucht tot Innsbruck behoren tot de mogelijkheden.

Logeren in Valavier Aktivresort

Wij logeren met ons gezin in het Valavier Aktivresort in Brand. Dit hotel is een schitterend hotel om je zomervakantie in door te brengen. Bij het inchecken worden we persoonlijk onthaald en krijgen we meer info over de mogelijkheden van het hotel. De inrichting is modern met veel houttoetsen. Wij logeren in een gartensuite met zicht op de tuin en het buitenzwembad. De suite is voorzien van een badkamer, apart toilet, slaapkamer met dubbel bed, zitruimte met zetel, staande lamp en ingemaakte kasten. De flatscreen TV hangt boven het voeteinde van het bed. Gratis WIFI en gebruik van een wellness-tas met slippers en badjas is inclusief.

Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid met versgeperste sappen, muesli, vers fruit, koffie en thee, vers gebakken broden, charcuterie, kazen, confituren, joghurts, enz. Het restaurant is in compartimenten ingedeeld waardoor je altijd vrij veel privacy hebt en rustig kunt eten. De bediening is vlot en vriendelijk. In de namiddag is er een vieruurtje met cake, taart en koeken.

Avonds kan je dineren in het hotel. Dat doen we één keer met een aperitief in de loungeruimte vooraf. We komen in dit hotel helemaal tot rust.

De bergbanen (Dorfbahnen) zijn op wandelafstand zodat je weg naar de wandelpaden direct bereikbaar is. Het buitenzwembad kan ons zeker bekoren en het kleine barretje aan het zwembad voor een versnapering of een drankje is helemaal top! Rondom het hotel ligt een magnifieke tuin met kiezelpad, kruiden, bloemen en planten.

Ontbijt bij Frööd restaurant

Daags nadien nemen we de Panoramagondel in het dorp naar Restaurant Frööd voor een uitgebreid ontbijt. Het uitzicht is fenomenaal en dat is het ontbijt ook. Het zonneterras is geopend maar dat vinden we op dat moment nog iets te fris. We ontbijten binnen in het restaurant dat met veel houten modern is ingericht. Mooie lampen sieren het plafond en ook hier kan de rust ons bekoren. Van de ontbijtkaart kiezen we twee aan twee een ander ontbijt. Wij nemen het gastronomisch ontbijt met een glaasje prosecco en de kinderen kiezen het veganistisch ontbijt. Het bergrestaurant is energieneutraal en biedt een kaart met zowel Oostenrijkse klassiekers als met meer modernere gerechten. Voor de afdaling nemen we de kabelbaan weer naar het dorp terwijl de kinderen de Natürsprünge-Weg weer naar beneden wandelen. Begaanbaar met een buggy en info over de natuur op kindermaat.

Dineren bij Gufer55

Dineren doen we deze avond bij de Familie Beck bij Gufer55. Zij hebben jaren een berghut uitgebaat en hebben sinds kort een prachtig en sfeervol gastronomisch restaurant in Brand. De prijzen zijn gezien de kwaliteitsvolle gerechten erg betaalbaar. We voelen ons meer dan welkom en worden van het begin tot het einde in de watten gelegd. Ingrediënten zijn van eigen teelt of worden gefabriceerd door lokale producenten. We gaan niet allemaal voor de typische Oostenrijkse gerechten maar gaan voor het Thaïse wokgerecht met basmati. Ondertussen heeft het restaurant een 13/20 bij Gault & Millau en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Montafon Brandnertal Card

Met de Montafon Brandnertal Card kan je 3 tot 14 dagen genieten van de volgende activiteiten om de bergen verder uitgebreid te ontdekken: – Kabelbanen, buslijnen, toegang tot openbare zwembaden, toegang tot musea,… Voor meer informatie: Montafon Brandnertal Card

Ons verblijf in Brandnertal smaakt naar meer! We hebben genoten van de rust en de omgeving! Bergen, mooi hotel, zwembad, leuke culinaire adressen en de zon. Wat heb je meer nodig?

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!