Gisteren eindelijk een avond met temperaturen boven de 20°C. Tijd om de nieuwste aanwinst te testen: een zoutplaat van Oil &Vinegar. Info die we op de website vinden is de volgende:
Deze zoutplaat is afkomstig uit het Pakistaanse Himalaya-gebergte in de regio Kasjmir. De plaat is uitgehakt, diep in het hart van het gebergte en bestaat uit gefossiliseerde zeezoutkristallen. De platen verschillen hierdoor allemaal iets van kleur en zijn 100% natuurlijk.
Gerechten krijgen een subtiele zoutsmaak door bereiding op deze unieke Himalaya zoutplaat. Gebruik de zoutplaat op de BBQ het gasfornuis of in de oven (tot 180°C) voor warme bereidingen (vlees, vis of groenten). Ook is de plaat geschikt als koude ondergrond voor het presenteren van sushi, salades, groenten, fruit, ijs en desserts.

Wij testen de zoutplaat op de BBQ, samen met overheerlijke scampi’s. Vooraf hadden we een beetje schrik dat de scampi’s veel te zout gaan zijn. Maar onze angst is ongegrond. Zoals hierboven beschreven krijgen de scampi’s een subtiele zoutsmaak. De scampi’s vooraf met zout bestrooien is overbodig. Ook maakten we ons vooraf zorgen of de scampi’s wel gebakken geraken. Ook dit verloopt probleemloos. De scampi’s zijn op ca. 12 min. klaar.
De zoutplaat is een uitstekend product om bij BBQ-party’s boven te halen of als geschenk mee te namen naar BBQ-fanaten. Wij zijn overtuigd en zullen deze zomer de zoutplaat regelmatig boven halen. Gebruiksvriendelijk en succes verzekerd!

Prijs: € 29,95

Recept:

 • 1 kg scampi’s 

Voor de marinade:

 • 50 ml olijfolie
 • 2 teentjes look (versnipperd)
 • 2 koffielepels paprikapoeder
 • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
 • 1 mespuntje kurkuma
 • wat druppeltjes tabasco chipotle
 1. Pel de scampi’s maar laat het staartje er aan.
 2. Kuis de scampi’s.
 3. Doe al de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng met een klopper.
 4. Meng de scampi’s onder de marinade en laat 4 uur marineren in de koelkast.
 5. Bak de gemarineerde scampi’s op de zoutplaat. 

  Mis onze nieuwsbrief niet!

  Mis onze nieuwsbrief niet!

  Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

  U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

  Pin It on Pinterest

  Delen

  Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

  Delen

  Deel dit bericht met je vrienden!