“Zoete lekkernijen” is een kookboek van Colruyt dat ik gekregen heb bij een bestelling . Een erg aangenaam bakboek, met haalbare recepten. Dit recept is niet identiek (zou weinig origineel zijn) maar ze zijn alleszins lekker. Koekjes met chocolade gaan er bij mij altijd in!

Ik heb ook nog een ander recept met koekjes en chocolade dat kan je hier vinden.

120 gr bloem
60 gr koude boter
60 gr rietsuiker
1 eetlepel havermout
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 koffielepel olijfolie
1 snuifje kaneel
1 snuifje gemberpoeder
1 snuifje zout
20 g chocoladedruppels

Meng de bloem met de suiker, vanillesuiker, havermoutvlokken, kaneel , gemberpoeder en zout.
Voeg de boter toe in kleine stukjes, het eitje en de olijfolie. Meng dit alles met de deeghaken, keukenrobot of met de hand. Meng dan met de hand de chocoladedruppels onder het deeg. Neem een bakplaat en leg er bakpapier in, verwarm de oven op 200 graden, draai bolletjes van het deeg en druk plat tot een schijfje. Bak af in 15 à 20 minuten. Bij mij waren ze klaar in 14 minuten.

Uit: Watertanden “Zoete lekkernijen” uitgegeven door Colruyt

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!