Een Zwitserse specialiteit:

  • 3 wortelen (kleine blokjes)
  • stukje knolselder (kleine blokjes)
  • 1 prei (kleine stukjes)
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 3 eetlepels rode rode kidneybonen
  • 100 g Bayonne ham of  Bündnerfleisch (in blokjes)
  • 100 g gerookt spek (reepjes)
  • arachideolie
  • 20 cl room
  • 30 g vloeibare bloem
  • 3 bouillonblokjes (kip)
  • laurierblaadje
  • 60 g Elby tarwe
  • bieslook
  1. Stoof het vlees aan in een scheutje arachideolie.
  2. Voeg de groenten toe en laat even meestoven (behalve de rode kidneybonen).
  3. Giet er 2 liter water bij.
  4. Voeg er de bouillonblokjes, laurierblaadje, kidneybonen en de tarwe aan toe.
  5. Laat 20 minuten koken.
  6. Los ondertussen de bloem in de room op met een garde.
  7. Bind de soep met het roommengsel.
  8. Kruid met peper v/d molen.
  9. Garneer met fijngesnipperde bieslook.

populaire soepen op meersmaak:
tomaten-pompoensoep
fluweelzachte pastinaaksoep
tomatensoep met zelfgemaakte balletjes

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!