Enkele dagen geleden maakten we American pancakes op de plancha. Na een mosselrecept vonden we het tijd een dessertje (of ontbijtje) klaar te maken. Kan je pancakes bakken op de plancha? Geen idee! Daarom probeerden we het zo snel mogelijk uit. En of het gelukt is! We rijden onze plancha naar een schaduwrijk plekje in de tuin en treffen voorbereidingen. We starten met het klaarzetten van de ingrediënten zodat we niet meer naar binnen hoeven tijdens het bakken. Zowel naast de plancha als onderaan de trolley kan je voldoende gerief kwijt. We steken de plancha aan en zoals eerder vermeld, is dat een fluitje van een cent. Voor het recept doe ik een beroep op de dochter die al meermaals pancakes bakte. Volg haar recept hieronder.

American pancakes recept (25 stuks)

Ingrediënten

 • 250g patisseriebloem
 • 500 ml melk
 • 4 eetlepels suiker
 • 4 koffielepels bakpoeder
 • 20 g goede boter
 • 2 eieren
 • snuifje zout

Bereiding

 1. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en een snuifje zout in een kom.
 2. Smelt de boter.
 3. Meng de gesmolten boter, eigeel en de melk in een andere kom.
 4. Klop het eiwit stijf.
 5. Voeg het eimengsel bij de bloem en roer voorzichtig om.
 6. Spatel er het geklopt eiwit heel traag onder.
 7. Laat 10 minuten rusten.

Bak de pancakes op de plancha (of koekenpan). Wij bakken graag in een beetje goede boter dus daar hebben we ons wel aan bezondigd. Vul een ijsschepper met deeg en giet uit op de plancha. Herhaal totdat je plancha of pan vol ligt. Wij konden zeker een 6-tal stuks per keer bakken. Dien op met maple syrup en verse aardbeien. Smakelijk!

Ervaring bakken op de plancha

Het bakken op de plancha gaat zeer vlot en makkelijk. We zetten de gasfles naast de plancha op de grond en gebruiken het onderstel van de trolley als opbergruimte voor ingrediënten of keukentools. Eens we buiten bezig zijn, blijven we ook graag buiten. Vandaar zetten we eerst alle ingrediënten en keukentools klaar op of onder de plancha. Dat bespaart heen en weer geloop. Een schaartje en keukenhanddoek bij de hand hebben, is ook altijd een meerwaarde. We draaien de gaskraan open en steken de vuurtjes onder de plancha aan. Voor het bakken van de pancakes starten we met een klein klontje boter en zetten de knop even op middelhoog vuur. Van zodra de pancakes goed bakken zetten we het vuur iets lager. Het schoonmaken gaat eveneens snel en eenvoudig. Een druppeltje afwasmiddel en wat water en klaar!

Informatie

Ben je op zoek naar een geschikte plancha? Kijk op de website van Barbecook voor inspiratie!

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!