Buiten koken is voor ons een beetje vakantie vieren! Met het voorbije mooie weer planden we dan ook een kookavond op de plancha Victor van Barbecook. Ik ben alleen thuis met de zoon en we hebben zin in mosselen. Jammer genoeg is het weer die avond niet al te best maar wel lekker warm. Het zonnetje verdwijnt al vrij vroeg achter de wolken maar dat kan de pret niet bederven. Werken met de plancha geeft een instant vakantiegevoel. Het is handig en eenvoudig in gebruik en ideaal om een snelle maaltijd op tafel te brengen. Dat deed ik met een eenvoudig mosselrecept. Mosselen klaarmaken op de plancha deed ik nog nooit dus het was even spannend of dit wel zou lukken. En ik moet zeggen: “Het lukte perfect”!

Hoe ga ik te werk?

Vooraleer ik met koken begin, wordt de plancha, met trolley en gasfles, zonder problemen op zijn plaats midden in de tuin gereden. Een vriend sloot enkele dagen eerder de gasfles aan. Ook dat bleek niet moeilijk te zijn maar dat probeerde ik liever niet zelf. Ik kocht een gasfles met biopropaan van Primagaz. Dit standaard model heeft een inhoud van 6 kilo. Een ideale gasvoorziening voor de plancha.                                                                              De gasfles is gemaakt van lichtgewicht staal en heeft een compacte omvang en handige handgreep.                      Ik leg de ingrediënten klaar op het werkvlak naast de plancha zelf en zorg dat ook enkele praktische zaken klaarliggen: een schaar, keukenhanddoek en de plancha spatel. Buiten dat moet er niet veel gebeuren. De zoon dekt ondertussen de tafel en ik begin aan mijn mosselrecept. Ik volg een mosselrecept dat al jaren geleden op Meersmaak gepost werd maar nog steeds onze favoriet is. Deze keer kocht ik voorverpakte mosselgroenten. Het mosselsausje maakte ik zelf. Handig en snel is immers het motto van deze avond!                                          Het aansteken van de plancha is makkelijk. Ik draai de glasfles helemaal open en draai de bedieningsknop op halve stand voor het aanstoven van de groenten. Voor het koken van de mosselen zet ik de bedieningsknop op de maximale stand. Voor het opdienen gebruik ik de plancha spatel waarmee ik de mosselen in een kom schep. Glaasje wijn erbij en genieten maar!

Mosselen Meersmaak

Voor 2 personen

 • 2 kg mosselen
 • Voorverpakte mosselgroenten
 • 10 cl droge witte wijn
 • 100 ml room (20%)
 • zout en peper

Bereiding

 1. Laat enkele druppeltjes olijfolie warm worden op de plancha.
 2. Voeg mosselgroenten toe en laat even stoven zonder kleuren.
 3. Doe een kilo mosselen bij de groenten, kruid met peper en zout en giet er een scheutje witte wijn bij.
 4. Laat een 6 à 7-tal minuten op hoog vuur gaar worden.
 5. Roer af en toe om met de plancha spatel.
 6. Als de mosselen bijna gaar zijn, giet je er ca. 100 ml room bij. 
 7. Laat nog 1 minuutje doorkoken.
 8. Klaar!
 9. Herhaal desgewenst nogmaals voor een tweede portie!

Mosselsaus

 • Meng 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels mosterd en een snuifje peper al kloppend onder elkaar. Leng aan met water.

Schoonmaken van de plancha

Het schoonmaken van de plancha is makkelijk. Ik was de plancha af met een druppeltje afwasmiddel en klaar is kees. De plancha is in een mum van tijd weer schoon en klaar voor een volgend gebruik.

Meer informatie

Barbecook plancha Victor

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!