balls & glory Brussel

Balls & Glory

Twee weken geleden maken we op een septemberavond kennis met Chileense wijnen. Niet alleen de wijnen maken indruk, ook de geserveerde handgemaakte ballen! We kunnen niet anders dan hier een aparte blogpost aan spenderen. Wij bezoeken Balls & Glory Brussel en parkeren vlot in een nabij gelegen parkeergarage. Deze tijdelijke pop-up is centraal geleden in de Alhambrawijk en trekt zowel plaatselijke bewoners als kantoorpersoneel van de omliggende bedrijven aan. Bedoeling is van deze pop-up een vaste stek te maken. Plannen zijn al vrij concreet.

Gehaktballen

Wim Ballieu ontvangt ons zonder kapsones en staat open voor vragen en bedenkingen. Zijn gehaktballen zijn in diverse varianten te verkrijgen. De vulling maakt het geheel af naargelang je smaak. Bijzonder is het feit dat de varkens (voor het gehakt) op eigen gronden gekweekt worden. De fond (basis voor de saus) wordt eigenhandig getrokken en met de grootste zorg bereid. Met andere woorden de ingrediënten zijn vers, van eigen bodem en met kennis van zaken verwerkt. Het concept werd dan ook uitgeroepen tot foodconcept van het jaar 2013.

Stoemp

Naast de zogenaamde ‘balls’ is er stoemp of salade te verkrijgen als side dish. De stoemp is pittig afgewerkt en smaakt zooooo lekker! Grootmoeders kunnen stoemp maken maar Wim Ballieu en zijn personeel kunnen dat ook. Geloof me vrij! De pop-up is functioneel ingericht: houttoetsen en een vrij clean interieur met lange tafels en banken zijn de hoofdingrediënten. Granny Smiths en infused water staan gratis ter beschikking. Wij komen terug met de kinderen. Ze waren stiekem al een beetje jaloers dat ze er niet bij waren. Ook de verse brownies als dessert dragen daartoe bij!

Meer informatie: ballsnglory.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!