Zaterdag gingen we dineren in Bistro De Eetkamer in Sint-Niklaas. Onze kinderen zijn op kamp en het feit dat je dan geen babysit hoeft te plannen, maakt dat we, quasi in de achtertuin de voeten onder tafel schuiven. We reserveren vooraf een tafeltje op het zonnige terras.
Deze bistro is perfect te bereiken met de wagen of het openbaar vervoer. Op wandelafstand vind je het Waasland Shopping Centrum. Parkeergelegenheid is er aan de overkant. We laten ons verrassen door een 5-gangenmenu en krijgen absoluut waar voor ons geld. Bij het aperitief worden malse olijven en fijne sneetjes pancetta geserveerd. Als eerste voorgerecht volgt gerookte makreel met mousseline, begeleid door een glas witte wijn. Van de hele avond zijn we het minst onder de indruk van deze wijn. Hij proeft vrij flets en niet voldoende gekoeld. Het tweede gerecht is een consommé om vingers en duimen bij af te likken. Heerlijk! Ondanks het warme weer smaakt deze consommé enorm en toont dit gerecht de kennis en de kwaliteiten van de chef. Nadien volgt gebakken ganzenlever op een bedje van bladerdeeg, afgewerkt met aardbeien. De aardbeien geven een frisse toets aan het gerecht. Ondanks het feit dat daags nadien het restaurant sluit omwille van jaarlijkse vakantie merken we hier niets van. Opvallend aan de keuken is de versheid en de kwaliteit van de producten. Als hoofdgerecht wordt parelhoen op 3 wijzen voorgeschoteld. De wijn die geschonken wordt is een rode Portugese wijn, met stevige afdronk. We geven meestal de voorkeur aan witte wijnen maar deze is de beste van de avond. Meer van dat! Dat hoeft ook niet gezegd. De eigenaar schenkt stevig door. We zien aan het tafeltje naast ons een dame blanche passeren en kijken lonkend uit naar het dessert. Ons dessert is een bananenmousse. Deze kan ons niet volledig bekoren. We besluiten later in de week vers ijs te kopen bij de plaatselijke cremerie en genieten deze avond alsnog van onze dame blanche.
Zoals dat meestal het geval is als we voor een restaurant kiezen doen we dat meestal op aanraden van vrienden, magazines, enz. Traditie en herinneringen doen ons ook soms tot een reservering verleiden. Zo ook voor Bistro De Eetkamer. Minstens 15j. geleden kwamen we hier (toen nog het Mezennestje) voor de eerste keer met de schoonouders. We herinnerden ons de klassieke maar verfijnde keuken. Deze trend zet de zoon met zijn team absoluut voort. Later lazen we in de gids Bistronomie lovende commentaren. Gewapend met een groupon-bon betaalden we € 59,99/2 personen voor de menu en € 27,50/pp voor de aangepaste wijnen.
Bistro De Eetkamer stelt verschillende menu’s voor. Vanaf augustus 2013 kan je o.a. menu’s van het vroegere Mezennestje bestellen (aan de prijzen van toen) of kiezen voor een menu Bib Gourmand. Keuze te over!

Voor meer informatie:

Bistro De Eetkamer
De Meulenaerstraat 2
9100 Sint-Niklaas
Tel: 03 776.28.73
www.bistro-eetkamer.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!