Brasserie Il Capriani
Mas Antwerpen

Meerdere Capriani restaurants, één succesrecept

In 2014 openden de broers Avi en Shaly Blits in Turnhout de deuren van ‘Brasserie Capriani’, het eerste Capriani restaurant. Al snel werd duidelijk dat beide broers het horeca-virus flink te pakken hadden, want bij één restaurant bleef het niet. Kort na de opening in Turnhout volgde een tweede succesvol Capriani restaurant op het Antwerpse Eilandje. En daar kwamen de voorbije twee jaar maar liefst nog twee extra Capriani horecazaken bij!

Zo kan je voortaan ook genieten van heerlijke Italiaanse specialiteiten in Antwerpen City (diamantwijk), Lakeside Mechelen en binnenkort ook op de Grote Markt in Lier (opening voorzien in 2016). Een knappe prestatie, zoveel is zeker. En alsof dat nog geen reden genoeg is, kondigen de twee broers met trots de opening van hun zesde restaurant aan, namelijk in Schilde (opening voorzien in 2016).

Brasserie Il Capriani

Zaterdag was een zonnige winterdag. De lente is in aantocht en dat voel je. ’s Avonds zakken we af naar het Eilandje in Antwerpen om in de schaduw van het MAS te dineren bij Brasserie Il Capriani. La dolce vita zoals het alleen op zijn Italiaans kan. De Italiaanse sfeer is ontegensprekelijk te voelen én te proeven. Het begint al bij het binnenkomen. Enkel groepjes klanten staan aan de inkomhal met een prosecco in de hand te keuvelen, al wachtend op een tafeltje in het restaurant zelf. Obers en diensters lopen af en aan met borden en zetten er duidelijk vaart achter. De maître staat ons charmant te woord en ook wij staan met een prosecco in de hand te wachten om aan tafel te gaan. De zaak is mooi en stijlvol ingericht: houten vloeren en moderne tafels met oranje kuipzetels vallen direct op. De lange bar is de eyecatcher van de zaak. Na een 15-tal minuutjes wachten zetten we ons neer aan een hoge tafel met dito stoelen. De sfeer zit er alvast in. De maître komt ons de suggesties voorstellen. Voor het overige doen we beroep op de menukaart om onze keuze te maken. De kaart is niet heel uitgebreid maar mogelijkheden genoeg voor vlees-, vis-, pasta- en pizzaliefhebbers. De prijzen zijn correct!

 

Brasserie Il Capriani
Brasserie Il Capriani

Onze Italiaanse menu

Wij kiezen voor een vitello tonato (€ 14,50) en een carpaccio van rundvlees en rucola (€ 14,00). Italiaanse gerechten ten top. Beide zijn van uitstekende kwaliteit. Zeer fijn gesneden en kraakvers. Zo hebben we het graag. Ik drink er verder prosecco (€ 7,00) bij. Mijn tafelgenoot kiest voor een fris pintje (€ 3,00). De wijnen laten we deze avond aan de kant. Als hoofdgerecht kiezen we voor een pizza calabrese (€ 12,50) en gegrilde gamba’s (€ 22,00).

Ook hier niets dan mooie woorden voor de Italiaanse chef. We zijn een maand thuis uit Italië en aten er heerlijke pizza’s. De pizza van deze avond kan daar zeker aan tippen. De gamba’s zijn vergezeld van een pasta en niet te versmaden. Als dessert bestel ik een tiramisu die jammer genoeg uitgeput is. Ik kies voor cassata Siciliana, een cake met gezoete ricotta en marsepein (€ 7,00). Mijn tafelgenoot kiest een tartuffo nero (€ 7,00). Vooral dat laatste is een hoogtepunt.

Voor ons is dineren bij Il Capriani een moment om ons volledig in de sfeer van het Italiaanse temperament onder te dompelen met betaalbare Italiaanse en mediterane gerechten, een prosecco én het Italiaanse dolce vita! Wij kijken enorm uit naar de opening van de nieuwe panden in Lier en Schilde, op wederom toplocaties!

Brasserie Il Capriani
Brasserie Il Capriani
Brasserie Il Capriani

Wil je ook in een Il Capriani restaurant gaan eten?

p

Brasserie Il Capriani

Bataviastraat 19 2000 Antwerpen

Tel: +32 3 501 80 88

antwerpen@capriani.be

www.capriani.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!