Sankt Moritz

Vorige week schreef ik al een artikel over onze bloggerstrip naar Davos Klosters. Bedoeling is om mee te geven dat je ook budgetvriendelijk naar Zwitserland, en dan meer bepaalde naar Graubünden, kan reizen. Na enkele dagen vertoeven in het prachtige Davos Klosters reizen we verder naar Sankt Moritz. Ik val in herhaling… Dat besef ik maar al te goed maar hier is mijn tweede thuis. Ik breng er gans mijn zomervakanties door en keer met veel plezier terug. Pure nostalgie! Als ik aan Sankt Moritz denk, denk ik aan vakantiegangers die met Intersoc aankomen met de trein, Hotel Stahlbad vol enthousiaste mensen, uitstapjes naar bergtoppen en genieten van de wonderschone natuur en de onovertroffen Zwitserse keuken daar. Na ruim 20 jaar breng ik twee jaar geleden al een blitzbezoek van enkele dagen aan Sankt Moritz en ben dan ook zeer verheugd te kunnen deelnemen aan deze trip. Benieuwd wat ze voor ons in petto hebben!

Hoe reizen naar Sankt Moritz?

We zijn al in Davos en reizen zo met de Rhätische Bahn naar Sankt Moritz. Het reizen met de trein is geweldig. De uitzichten zijn postkaarten, de treinen zijn erg modern, proper en comfortabel en met de Swiss Travel Pass reis je voor een bepaalde tijd op alle netten. Reizen naar Graubünden kan op verschillende manieren. Uiteraard kan het met het vliegtuig om te landen in Zürich en zo verder te reizen met trein of auto. Je kan ook met de wagen vanuit België reizen en je bent op om en bij 10u reistijd op je bestemming. Makkelijk bereikbaar dus! Vanuit het station nemen we de bus naar ons hotel met een halte quasi voor de deur (Sankt Moritz Bad). We logeren wederom in het Jeugdhotel van Sankt Moritz.

Logeren in het Jeugdhotel van Sankt Moritz

Net als in Davos is het Jeugdhotel van een ongeziene kwaliteit. Het hotel is goed gelegen aan het Vita Parcours (vrij toegankelijke sportfaciliteiten in het bos), vlakbij het meer van Sankt Moritz en op wandelafstand van de liften (15 minuten), het dorp (20 minuten) en het meer ‘Lej da Staz (20 minuten). Binnenkomen doe je in een grote ruimte met lounge, receptie en bar. Logeren met een gezin van vier personen kan al op een vernieuwde familiekamer met parket voor 216 CHF/kamer, bedlinnen en ontbijt inclusief. Dineren kost 18 CHF/per persoon. De kamers zijn modern en van alle gemakken voorzien. Houttinten voeren de boventoon. Zoals het in de moderne tijd hoort is er ook WIFI (in de lounge) aanwezig. Puur toevallig logeerden we hier twee jaar geleden met de kinderen al. Ook toen was het onze bedoeling Sankt Moritz te bezoeken maar niet teveel geld te spenderen aan logement. Het Jeugdhotel past perfect bij ons omwille van de correct prijs/kwaliteitsverhouding. Tel daar ook een gratis bergpas voor alle gezinsleden bij voor alle kabelbanen vanaf 2 overnachtingen en je weet dat je niets zal missen. Of misschien is het familie arrangement iets voor u?

Jugendherberge St. Moritz
Via Surpunt 60 | CH-7500 St. Moritz Bad | 0041 81 836 61 11 | st.moritz@youthhostel.ch | www.youthhostel.ch/st.moritz

Bezoek aan Hauser Confiserie

Toen ik jonger was nam ik mijn vriendin, nu mijn vrouw, al mee naar deze confiserie. We aten er steeds de lekkerste aardbeientaartjes. En zomer of niet…Daar hoorde steevast een warme chocolademelk bij. Vandaag proeven we er wederom een heerlijke specialiteit. Naast de verbruikszaal kan je ook specialiteiten mee naar huis nemen of online bestellingen plaatsen. Het bedrijf dat in 1892 opgericht werd, heeft vandaag naast een confiserie ook een hotel, restaurant en bar. Specialiteit is o.a. de Bündner Nusstorte, een zachte notentaart met zanddeeg. Ik krijg deze voorverpakt mee, aangeboden door de toeristische dienst van Graubünden, en eet hem net voor ik dit artikel schrijf, samen met mijn ouders en gezin in de tuin op. Genieten met een grote G! Op weg naar Hauser Confiserie vind ik trouwens een winkeltje waar ze de houten koetjes voor de kinderen alsnog verkopen. In Davos stond ik voor een gesloten deur. Hier kan ik ze gewoon kopen en meenemen. Oef! Na ons bezoekje aan Hauser Confiserie wandelen we langs het fameuze Badrutt’s Palace. Een prachtig hotel maar naar ik verneem en zie aan de Rolls Royces voor de deur niet erg budgetvriendelijk.

Wandelen en barbecue aan het meer

We nemen de roltrap naar het meer van Sankt Moritz. Een trekpleister, zowel ’s zomers als in de winter. In de winter vinden er polowedstrijden en paardenrennen op het bevroren ijs plaats. In de zomer is het de plaats voor watersporten alom: windsurfen, kajakken en Stand Up Paddling. Ook is het prachtig om rond het meer te wandelen en een kijkje te nemen door de verrekijkers aan de kant. Laat je vooral niet foppen! We wandelen richting Sankt Moritz Bad en houden halt aan de bron (Sankt Moritz Spa, Signal) waar we onze drinkflessen vullen met het bronwater. We wandelen verder voor een barbecue aan het meer ‘Lej Marsch’. Rondom zijn barbecues en hout gratis beschikbaar voor gebruik. Het vlees of vis moet je zelf meebrengen. Het weer is uitstekend en terwijl het weer in België beter kan, eten wij op een idyllische locatie in Graubünden. Twee durfals springen nog in het meer voor een zwempartij maar dat is mij net iets te koud. Nadien wandelen we een half uurtje naar ons hotel om daar te overnachten.

Dalzicht vanop Muottas Muragl

Als er een plek bestaat waar het uitzicht op Sankt Moritz perfect is, moet je op Muottas Muragl zijn. Het bergtreintje brengt je in 10 minuten bovenaan op de bestemming. We wandelen verder naar Alp Languard, wat een tocht van om en bij 2u30 is. Het wandelpad  is niet zwaar maar vrij rotsig. Wandelschoenen zijn dus zeker aan te raden. We hebben een prachtig zicht op de meren, Val Roseg, Val Bernina, Piz Palü en Sankt Moritz uiteraard. Mijn zus was er vorige week nog met haar echtgenoot en wist me ook te vertellen dat je er een prachtige zonsondergang kan aanschouwen. We lunchen in het Alp Languard Restaurant om daarna met de stoeltjeslift weer naar beneden te gaan. We keren terug naar het hotel en dineren ter plaatse.

Stand up paddling in het windsurfcentrum van Silvaplana

Watersport is alom tegenwoordig in Engadin. Naast windsurfen en kiten is ook stand up paddling upcoming. We nemen de bus naar Silvaplana en wandelen naar het windsurfcentrum. Het is de bedoeling rechtop te staan op een surfplank om dan al peddelend door het water te glijden. We krijgen een introductie. Ik beeld me in al peddelend van mijn plank te donderen en besluit enkele foto’s te nemen van de moedigen onder ons. Als je de techniek onder de knie hebt, kan ik me perfect inbeelden dat het stand up paddlen enorm rustgevend moet zijn.

Windsurfing Silvaplana
Stradun Chantunel 4 | CH-7513 Silvaplana | 0041 81 828 93 64 | info@windsurfing-silvaplana.ch | www.windsurfing-silvaplana.ch

Terug naar huis

Na het paddlen gaan we weer richting hotel, halen de bagage uit de lockers en reizen weer naar huis. We nemen de bergtrein naar Chur en stappen over op de trein naar Zürich waar we weer overstappen op de trein naar Zürich vlieghaven. We vliegen met Swiss in business class wat het voordeel heeft dat we na de check-in in de Swiss Business Lounge kunnen wachten op onze vlucht. Naast internet zijn er hapjes, broodjes en drankjes beschikbaar. Ik kijk heel tevreden terug op mijn reis naar Graubünden en hoop dat heel wat reizigers besluiten deze prachtige regio te gaan verkennen. Voor meer informatie kan je terecht bij Graubünden Toerisme of Zwitserland Toerisme.

p

Graubünden Tourism
Alexanderstrasse 24
CH-7001 Chur
Zwitserland
0041 81 254 24 24
contact@graubuenden.ch
www.graubuenden.ch

Zwitserland Toerisme
info@myswitzerland.com
www.myswitzerland.com

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!