Chileense wijn Loma Larga Vineyards
Chileense wijn Loma Larga Vineyards
Chileense wijnen proeven doe ik deze periode wel eens regelmatig. Zo proefde ik onlangs nog enkele wijnen van Vigno. Twee weken geleden proefde ik enkele Chileense wijnen van de Loma Larga Vineyards. Plaats van de tasting is The Other Agency in Antwerpen, een prachtige locatie aan de rand van de Schelde. Een laatste zomeravond passeert de revue. Het is frisjes en koud en we besluiten binnen te eten. Lekkere hapjes, een BBQ en lekkere bijgerechten van de hand van Florence Atlas! Wat wil een mens nog meer? Een goede wijn misschien? En ook dat is voorzien.
Jens De Maere
Florence Atlas

Rebels of Casablanca

De familie Diaz is een begrip in Chili. De voorouders van de huidige eigenaars hebben jaren geleden succesvol Franse wijnstokken meegebracht naar Chili en deze met de hulp van Franse wijnmakers op de beste locaties geplant in de omgeving van Santiago. Om terug aan te knopen met de traditie van hun voorouders om hoog kwalitatieve wijnen te maken, besloten de erfgenamen in 1999 om in Casablanca Valley een aantal wijngaarden aan te planten Voordien eerder gekend om zijn witte wijnen. Het familiebedrijf introduceert de productie van rode wijnen, wat hen de naam ‘Rebels of Casablanca’ oplevert. De visie was om elegante, frisse cold climate wijnen te maken met karakter en dit volgens een eerlijke en vooral natuurlijke aanpak. Naast de vooruitstrevende aanpak werkt men ook alles rond de wijngaard verder uit (faire arbeid, ecologische voorzieningen, …) met als resultaat het ‘Fair for Life’-label, vergelijkbaar met het Fairtrade-label.

Wijnen

De nabijheid van de Pacific zorgt voor zachte koele winden die de wijngaarden afkoelen. De mistvorming in de lagere delen is zeer bijzonder. Het verschil in temperatuur tijdens dag en nacht is immens. Het feit dat druiven groeien in deze omstandigheden is bijzonder te noemen. Ze zijn dan ook niet voor niets ‘Leader in coastal cool climate wine’. Het wijndomein produceert 2 productielijnen : Loma Larga en Lomas Del Valle. De laatste werd in 2010 gecreëerd. Het brengt een nieuwe stijl van Chileense wijnen die meer fruitig en fris is. Deze wijn wordt gemaakt met 100% Pinot Noir-druiven, waarbij de druiven manueel geplukt worden. De wijnen worden zeer gewaardeerd, getuige de vele awards en positieve reviews (o.a. 130 x een score tussen 90 en 94 punten).

p

Waar te koop?

LartduVin Koen Maenhout Klerkenstraat 29 B-8610 Zarren GSM +32 (0)492 04 59 53 koen@lartduvin.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!