Ran van ongevalle

Ran Van Ongevalle, de jongste telg uit de Knokse familie, geeft een vernieuwende kijk op Calvados.

Hij heeft reeds verschillende prijzen op zijn naam staan, zoals VENUEZ Best Bartender 2015, Finalist Belgische finale Diageo 2015, 1ste plaats Thomas Henry Tonic wedstrijd 2014 (nationaal), 1ste plaats Citadelle gin competition 2014 (nationaal), 2de Nikka Perfect Serve 2014, 3de Nikka Perfect Serve 2013, 6de Bombay Most Imaginative Bartender World Competition 2014 (grootste prijs). Ran shaket letterlijk alle tradities los en ontwerpt 3 frisse cocktails op basis van verschillende Calvados.

Cocktail op basis van Calvados Lecompte 5 ans

  • 50 ml Calvados Lecompte 5 ans
  • 30 ml citroensap
  • 20 ml dille-siroop
  • 1 bsp Chartreuse jaune
  • Glas : Martini
  • Methode : giet alle ingrediënten in de shaker met ijs, shake ong. 15 seconden en giet uit. Serveren met dille.
  •  Ijs: geen
  • Afwerking : dille en citroenzeste
  • Dille siroop : laat 1 kg suiker in warm water oplossen, voeg daarna 120 g dille toe en laat infuseren totdat het afgekoeld is
De kruidige toetsen in deze cocktail passen perfect bij het mooie balans tussen eik en fruit van deze Lecompte Calvados, een ware smaakbom!”Ran

Cocktail op basis van Calvados Père Magloire VSOP

  • 50 ml Calvados Père Magloire VSOP
  • 25 ml citroensap
  • 25 ml rode pompelmoessap
  • 20 ml siroop
  • 1 bsp Rinquinquin of likeur van perzik
  • 1 bsp Absinthe
  • Glas : longdrink
  • Methode : giet alle ingrediënten in de shaker en shake, giet uit in met ijs gevuld longdrinkglas
  • Ijs : blokjes
  • Afwerking : zoethout en pompelmoes
Een fantastische Calvados als deze verdient enkel de fijnste smaken! Pêche, anijs en pompelmoes maken van deze cocktail de ideale summerdrink!Ran

Cocktail op basis van Calvados Boulard Grand Solage

  • 75 ml Calvados Boulard Grand Solage
  • 10 ml siroop van Cardamom
  • 1 bsp Fernet Branca
  • 3d Peychaud bitters
  • Glas : old-fashioned
  • Methode : giet alle ingrediënten in een mixing glass gevuld met ijs. Roer gedurende ongeveer 45 seconden totdat alles enorm koud is.
  • Ijs : blokjes of bol
  • Afwerking : Krulzeste van sinaasappel
  • Cardamom siroop : laat 1 kg fijne suiker in warm water oplossen, voeg daarna 15 g gebroken groene cardamom toe en laat infuseren tot afgekoeld.
Deze Calvados is wat Calvados hoort te zijn, een enorme explosie aan de puurste appelsmaken. Om deze harmonie te bewaren, hebben we smaken toegevoegd die dit aansterkt!Ran

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!