Deze zomervakantie zijn de kinderen op hetzelfde moment op kamp. Dat is de perfecte timing om eind juli voor onszelf een weekendje in Wierde, een deelgemeente van Namen, te plannen. We reserveren een suite in La Villa Barabas, la suite du D’Arville  met diner in Restaurant Le D’Arville. Wij zijn na een reistijd van 1u15 ter plaatse. We bevinden ons op 7 km van Namen en ervaren een oase van rust en sereniteit op een boogscheut van de autostrade. Het moment dat wij arriveren, kort na de middag, is de zon al van de partij. We plonsen het zwembad in en genieten volop van de zwempartij en de natuur. We zijn op dat moment de enige gasten en hebben het zwembad voor ons alleen. Olivier Bourguignon is eigenaar en chef van beide etablissementen. Beide panden zijn ondergebracht in oude gerenoveerde boerderijen en liggen op wandelafstand van elkaar. Het feit dat je na je diner in bed kan kruipen zonder de wagen te nemen, is een absolute meerwaarde.

La Villa Barabas, la suite du D’Arville

La Villa Barabas is een spierwitte gerenoveerde boerderij met 3 themakamers en 2 suites met excellent comfort. Wij betrekken de suite ‘Glamour’ met jacuzzi, gratis WIFI, eigen badkamer, Ergoline beddengoed, badjassen en slippers, TV, kluisje en minibar. Vanuit de suite heb je panoramisch zicht op de omringende velden. Een suite kost  € 150,00/nacht, ontbijt € 12,00/per persoon. Een specifieke badge geeft toegang tot het pand en je kamer. Maak je er een korte break van met overnachting, degustatiemenu met aperitief en ontbijt, betaal je in de suite € 305,00 voor 2 personen. Een hele mooie prijs volgens ons! Wil je het pand afhuren voor zakelijke besprekingen, banketten of feesten? Ook dat kan. Het pand beschikt over een privé parking en zwembad.

Restaurant Le D’Arville

Na onze middag aan het zwembad genieten we van een gastronomisch zesgangendiner op het terras van Restaurant Le D’Arville. We zijn de eerste gasten en kiezen voor een gezellig plekje op het uiteinde van het terras. We kijken uit op een immens gazon met kunstige beelden en waterpartijen. De volgende gasten volgen ons voorbeeld en een uurtje later zit het terras al vol. Het is een aangename zomeravond en de sfeer is opperbest.

Restaurant Le D’Arville
Restaurant Le D’Arville
Leuk is dat je een Nederlandstalige menukaart kan inkijken. Het personeel doet ook enorm zijn best om in het Nederlands met ons te praten. We starten met een coupe Champagne en enkele amuses om dan verder verwend te worden door:  tartaar van rund uit Piëmont, avrugakaviaar, ansjovismayonaise en groentenpickles als voorgerecht, Txogitxu lendenbiefstuk, dragonmousseline en tuinkers en geroosterde groenten van de dag als hoofdgerecht. We hebben eigenlijk voldoende gegeten maar we laten ons overhalen door de enorme kaastafel (50 verschillende soorten kaas) om er nog een bordje kaas bij te doen. Afsluiten doen we met een dame blanche. Gault & Millau beoordeelt dit restaurant met een terechte 16/20.

De combinatie van beide etablissementen is een ingenieuze zet van de eigenaars. De ontvangst op beide locaties is persoonlijk en joviaal. De keuken van het restaurant is subliem en de overnachting in de suite maakt ons verblijf helemaal compleet!

Heb je zelf zin gekregen om een korte break te nemen?

p

La Villa Barabas, la suite du D’Arville
Chambres à thèmes
Rue de Barabas 81
5100 Wierde (Namen)
België
0032 81 46 23 65
info@ledarville.be
www.chambresbarabas.be

Restaurant Le D’Arville
Rue D’Arville 94
5100 Wierde (Namen)
België
0032 81 46 23 65
info@ledarville.be
www.ledarville.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!